Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

 Θερμό χειροκρότημα στην παράσταση «Γέρμα – el cuerpo muerto»

Στο πλαίσιο των «16ήμερων Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών»

Χειροκροτήθηκαν θερμά οι συντελεστές της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης  «Γέρμα – el cuerpo muerto» για μια ηθοποιό και έναν μουσικό, βασισμένη στη Γέρμα του Φ. Γκ. Λόρκα, που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση μαγνήτισε πλήθος κόσμου και δόθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας που σχεδιάζει και υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης, η ΠΕΠΙΣ Κρήτης και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2022, με τίτλο: «16ήμερες Δράσεις για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών».

Η παράσταση υποβάλει το κοινό σε μια διαδικασία εσωτερικής αυτοαναζήτησης, αναστοχασμού και βαθύτερης συνειδητοποίησης σχετικά με τις διαχρονικές κοινωνικές επιταγές, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που περιορίζουν την ανθρώπινη ελευθερία, αυτοδιάθεση και αυτοπραγμάτωση και εγκλωβίζουν τις γυναίκες στα δεσμά της κοινωνικής καταπίεσης που αποτελούν γενεσιουργό αιτία της βίας, αλλά και παράγοντα αναπαραγωγής της.

Η Ιφιγένεια Καραμήτρου, εντυπωσίασε όλους με την καταπληκτική ερμηνεία της, που είχε μια αρμονική συνύπαρξη με την μουσική δημιουργία της ταλαντούχου Λίνας Ζάχαρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη, πρόεδρος ΔΕΠΙΣ.

Επίσης παραβρέθηκαν,  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τέχνης-Σύγχρονου Πολιτισμού με αρμοδιότητα στο Φεστιβάλ Κρήτης, Ευάγγελος Ζάχαρης και η υπεύθυνη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης, Μερόπη Απελίδου. Την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, μαθητές και μαθήτριες από το Καπετανάκειο Σχολείο Ηρακλείου και πλήθος κόσμου.

Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη. Σκηνοθεσία: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου. Δραματουργική επεξεργασία-συνεργασία στη σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης. Ερμηνεία: Ιφιγένεια Καραμήτρου. Σύνθεση /Μουσικός επί σκηνής: Λίνα Ζάχαρη.