Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Έφυγε» ο ηγέτης της Περεστρόικα

Στα πέριξ
 
*Ο ηγέτης της Περεστρόικα Μιχαήλ Γκορμπατσόφ «έφυγε» πλήρης ημερών στα 91 του χρόνια. Συνέβαλε αποφασιστικά στη λήξη του ψυχρού πολέμου…
 
*Τα μηνύματα από όλο τον κόσμο είναι αναρίθμητα. Ο Μπάιντεν τον χαρακτήρισε «σπάνιο ηγέτη» και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «έμπιστο και αξιοσέβαστο ηγέτη που άνοιξε τον δρόμο για μια ελεύθερη Ευρώπη».
 
*Με τους Τούρκους γιορτάζει ανοιχτά, πλέον, την Μικρασιαστική Καταστροφή και ο Γενς Στολτενμπεργκ, γραμματέας του ΝΑΤΟ. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει τα φιλοτουρκικά του αισθήματα!
 
*Καλό μήνα, ο Σεπτέμβριος έχει άλλες… χάρες, οι διακοπές είναι πιο ποιοτικές αφού ο μεγάλος αριθμός του πληθυσμού που συνηθίζει διακοπές τον Αύγουστο, έχει επιστρέψει στη βάση του!
 
*Στα Ανώγεια εμφανίστηκε ο Καραμανλής για να τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο πολιτικό μνημόσυνο στα δέκα χρόνια από τον θάνατό του που διοργάνωσε ο δήμος της γενέτειράς του. Η παρουσία του, αν και δεν παρουσιάζεται δημόσια τακτικά, είχε κάποια νοήματα…
 
*Ακούστηκε ότι η παρουσία του έγινε για να δείξει τη στήριξή του σε κάποιο νέο πρόσωπο που ίσως παίξει κάποιο, μπορεί και αρχηγικό ρόλο στα πράγματα της Ν.Δ. Ίσως φανεί τον επόμενο καιρό.
 
*Συμπληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου ένας  χρόνος από το φευγιό του τεράστιου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Τον θυμόμαστε, πάντα, με τα τραγούδια του και η απουσία του είναι εμφανής.
 
*Μα ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας και των καταστροφών από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Οι άνθρωποι από τότε έμαθαν με τους σεισμούς και αναμένουν για αποκατάσταση και επιστροφή στις εστίες τους.
 
*Με βία, χημικά και γκλομπ επιχειρεί η κυβέρνηση να επαναφέρει στην τάξη τους απεργούς στην Θεσσαλονίκη. Η αυταρχικότητα είναι στην τακτική της.
 
*Ανδρουλάκης για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Επιτελικό παρακράτος»
 
*Υποστηρίζει ο αρχηγός του Πα.Σο.Κ. Κίνημα Αλλαγής ότι η ΕΥΠ δεν ήθελε να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες αλλά και την προσωπική του ζωή. Το πλέον πιθανό!
 
*Αν και οι εκλογές μάλλον αποκλείονται Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, απλά κουβέντα να γίνεται! Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, για… καλό και για κακό, έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο 18 και 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου…
 
*Ακούγεται ευρύτατα ότι το πιθανότερο θα πάμε σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη του ’23.
*Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν υπεροχή της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού έναντι του Συ.Ριζ.Α. και του Τσίπρα. Ίσως έως τότε να αλλάξουν πολλά. Οι πολίτες υποφέρουν και λύση δεν δίδεται…
 
*Οι ανατιμήσεις είναι μεγάλες και παρατηρούνται σε όλα τα προϊόντα. Οι πωλήσεις σε πολλά είδη του νοικοκυριού έχουν μειωθεί και οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε είδη ιδιωτικής ετικέτας …
 
*Έρχεται και άλλο κύμα ανατιμήσεων και ο πληθωρισμός και τον Αύγουστο ήταν στα ύψη.
 
*Έχει δρόμο ακόμη ο νέος ΒΟΑΚ καθώς αναπέμπεται στο υπουργείο Υποδομών η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των παρακάμψεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.
 
*Ο αρθρογράφος του «Έθνους» Νίκος Τζιανίδης για την κακοποίηση των ζώων: «Κι όσο υπάρχουν άνθρωποι που εκπλήσσονται και απλά γυρίζουν πλευρό, τόσο τα ζώα θα δεινοπαθούν…»
 
* «Ήρθε η εποχή που στον «πολιτισμένο κόσμο» η δολοφονία και η κακοποίηση ενός ζώου προκαλεί την ίδια αιδώ και απέχθεια όπως η δολοφονία και η κακοποίηση ενός ανθρώπου…»
 
*Χαρακτηρίστηκε ιστορική η φετινή εκδήλωση στην Κοξαρέ του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, για την επέτειο του ολοκαυτώματος του χωριού από τους ναζί στις 29 Αυγούστου 1944…
 
*Βραδιά αφιερωμένη και σε δυο αδερφικούς φίλους της μιζέριας στο στρατόπεδο Μελκ της Αυστρίας που είχαν εκτοπιστεί, στον Τάκη Νινιδάκη και στον Γάλλο Ζακ Νταρκ. Η τιμή που τους αποδόθηκε και ιδιαίτερα στον αείμνηστο Νινιδάκη τους οφείλονταν…
 
*Εκπληκτικοί και οι στίχοι του Ζακ που μελοποίησε το δημοφιλές ροκ συγκρότημα  Magi De Spell και ακούστηκαν για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ. Προκάλεσαν ανατριχίλα στους ανθρώπους που γέμισαν την πλατεία του πολιτιστικού συλλόγου.
 
*Οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής «Τρία Μοναστήρια» έξω από την πόλη του Ρεθύμνου για τις εκπομπές σημάτων κινητής τηλεφωνίας έφεραν αποτέλεσμα…
 
*Οι κινητοποιήσεις άρχισαν πριν λίγα χρόνια και οι άνθρωποι υποστήριζαν ότι τους προκαλούσαν βλάβες στην υγεία τους.  Οι δυο από τις τρείς κεραίες δεν θα εκπέμπουν με δικαστική απόφαση σήμα.
 
*Φαινόμενο των ημερών κάθε χρόνο που φοιτητές με τους γονείς τους ψάχνουν σπίτι στις πόλεις που λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Φέτος η εξεύρεση στέγης είναι δύσκολη. Και αν βρεθεί οι τιμές ενοικίασης «τσούζουν»…
 
*Εάν υπολογιστεί το ποσό που συγκεντρώνεται στα χρόνια σπουδών του φοιτητή, αγοράζεις  ένα ακίνητο.
 
*Ο ένας σφάζει τη γυναίκα του με το μίσος στα άκρα  σε μικρό χωριό του Ρεθύμνου αλλά τούτος στη Χαλκιδική στα 65 του χρόνια επιτέθηκε σε όλη του την οικογένεια: Στην κόρη του, στη γυναίκα του, στο γαμπρό του και απείλησε και τα εγγόνια του. Είχε ξεφύγει!
 
*Μπόρης: Φαντάσου τώρα, όπως έγινε, να κάνει το κορίτσι παρέα με τον γιό του και ο πατέρας να της την… πέφτει!