Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Βάλε φτερά και πέτα!» _ένα αλλιώτικο Σάββατο Επιστημών

Στο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

H έκθεση του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με το πρόγραμμα LIFE GRECABAT γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με κεντρικό του θέμα τη νυχτερίδα και τα ξεχωριστά φτερά της!

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 μία νυχτερίδα κρύβεται στον Ερευνότοπο! Δράσεις, παιχνίδια για σπήλαια και σπηλαιόβια ζώα, ομιλίες και εργαστήρια με δείγματα ζώων των σπηλαίων κεντρίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων! Μία αποκριάτικη εκδήλωση σ’ ένα Σάββατο Επιστημών, ένα θεσμό από το παρελθόν που αγαπήθηκε πολύ!

Ο Παναγιώτης Γεωργιακάκης, συνεργάτης του ΜΦΙΚ, διδάκτορας Περιβαλλοντικής Βιολογίας, με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στα χειρόπτερα, μιλά για τις «Παρεξηγημένες νυχτερίδες». Ο Καλούστ Παραγκαμιάν, Σπηλαιοβιολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (εταίρος στο LIFE GRECABAT), θα μάς παρουσιάσει τα «Σκοτεινά οικοσυστήματα: Η ζωή στις σπηλιές».

Η ομάδα της έκθεσης του Μουσείου, με τη σειρά της, αναλαμβάνει δράση για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτάξουμε κατασκευές!