Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Για φαντάσου… Τα μαξιλάρια των ονείρων μου»

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

  Με τους εθελοντές μας, είμαστε πάντα έτοιμοι να ανοίξουμε πανιά. Κι αν φυσάει ευνοϊκός άνεμος με τι χαρά ξεκινά το ταξίδι και τα όνειρα σκορπίζονται σαν ένα σμάρι πεταλούδες, που πετούν ανάλαφρα γύρω μας.  Άλλοτε πάλι ο αέρας μας σπρώχνει και μας κυνηγά κι όλο μας απομακρύνει από τα όνειρά μας, όπως τον Οδυσσέα από την Ιθάκη του. Κι άλλοτε δεν φυσά καθόλου κι είναι τότε που πρέπει να φυσήξουμε εμείς με όλη τη δύναμη της ψυχής μας...γιατί, τότε,  οι καπετάνιοι των ονείρων μας είμαστε εμείς!
    Η εθελόντρια και εμψυχώτρια του παραπάνω προγράμματος Ελευθερία Καλούδη ένοιωσε όλα αυτά τα συναισθήματα, όταν της ζητήσαμε να συμμετάσχει εθελοντικά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης 2019. Παρά τις δυσκολίες, πήρε, αμέσως, τα μαξιλάρια των ονείρων της και ξεκίνησε.  Μα οι άνεμοι έπνεαν αντίθετα και τα όνειρά της σκορπίζονταν στον δρόμο.  Χρειάστηκε να φυσήξουν πολύ και πολλοί άνθρωποι για να τα καταφέρουν να φτάσουν με το βιβλιοφάγο δρακάκι της στο Ρέθυμνο.   Ήταν όλοι οι συνεργάτες της, που έφτασαν και έδεσαν στο απάνεμο λιμάνι της Βιβλιοθήκης του Ρεθύμνου!   Δεν ήταν μόνο ο υπέροχος χώρος της!  Ήταν το χαμόγελο και η θετική διάθεση της Μαριάννας, τα ευγενικά λόγια του κυρίου Μιχάλη, οι υπέροχοι εθελοντές της Βιβλιοθήκης: η Μαίρη, ο Μάριος, η Δέσποινα, η Πηνελόπη και η Δήμητρα, η Ελευθερία και η Κατερίνα εμψυχώτριες της εμψυχώτριας, η Δάφνη φίλη από τα παλιά,  τα μοναδικά ζωηρά και φανερά μυημένα στη χαρά της ανάγνωσης παιδιά και οι γονείς τους!  Αυτά τα λόγια είπε και ανάρτησε η παρέα των εθελοντών από το Ηράκλειο !
    Η Ελευθερία Καλούδη και το βιβλιοφάγο δρακάκι της μας ευχαρίστησε όλους στη Βιβλιοθήκη για την φιλόξενη αγκαλιά που τους χαρίσαμε και μας ευχήθηκαν να μην μας εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρά μας. Παρόμοιες  ήταν και οι δικές μας ευχές.  
Μακάρι να μην πάψουμε ποτέ να μπαινοβγαίνουμε στα όνειρα και στα παραμύθια με την άνεση και την αθωότητα που το κάνουν τα παιδιά!  Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους καινούριους μας φίλους και με την πρώτη ευκαιρία θα τους καλέσουμε να ανοίξουμε ξανά πανιά, με ευνοϊκό άνεμο, πιστεύουμε, αυτή τη φορά.

Δράση με θέμα։ «Για φαντάσου… Τα μαξιλάρια των ονείρων μου»
Δημιουργός εργαστηρίου:    Γεωργία Δαμοπούλου, Εικαστικός, Παιδαγωγός, ΜΑ
Εμψυχώτρια εργαστηρίου:   Ελευθερία Καλούδη, εκπαιδευτικός, με το βιβλιοφάγο Δρακάκι της !
Εμψυχώτριες της Εμψυχώτριας: Κατερίνα Φραγκιαδάκη ειδικό βοηθητικό προσωπικό  
                                                     Ελευθερία Τζωρτζινάκη, εκπαιδευτικός.  
                             Δήμητρα Σταμέλλου,  φοιτήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
                         Δέσποινα Σουφαλιδάκη, φιλόλογος,
     Πηνελόπη Σουφαλιδάκη, φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας,
                         Μαίρη Μοναχού, μαθήτρια Λυκείου,
Εμψυχωτής  της Εμψυχώτριας:   Μάριος Σέλα, φοιτητής τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης,

Ημερομηνία διεξαγωγής προγράμματος։  Δευτέρα  26 Αυγούστου 2019.