Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού»

Δήλωση που προκάλεσε σάλο, από τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου

Να πάρει θέση απέναντι στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Απευθείας» ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού» καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση το Μέγαρο Μαξίμου. «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο» ήταν η αντίδραση από πλευράς της ΝΔ.

«H μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού» είπε ο πρώην υπουργός Χ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση εάν η λήψη «μίζας» είναι επ΄ ευκαιρία ή κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού. «Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων διότι εάν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε» είπε ο κ. Αθανασίου.

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Απαντώντας στα όσα αναφέρει το Μαξίμου, η ΝΔ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ.

«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η νέα αντιπαράθεση έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι έντονες συζητήσεις με αφορμή τις αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εσκεμμένη παρερμηνεία του Συντάγματος όταν υποστηρίζει ότι υπάρχουν κάποιες πράξεις «κατά την άσκηση» των καθηκόντων των Υπουργών και κάποιες άλλες «επ´ ευκαιρία της άσκησης», διότι δεν νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. «Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης. Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η οριστική της απόρριψη από την επόμενη Βουλή. ‘Αρα αναδρομικά, μόλις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί της αναπομπής της υπόθεσης χωρίς ευρήματα, χωρίς στοιχεία…θα έχει καταστεί πανηγυρικώς παράνομη και άκυρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αναφορές του. «Με τη φρούδα ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, ομολόγησε, σε πανελλαδική μετάδοση, ότι στόχος τους είναι να συνεργαστούν μετεκλογικά, ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος επανήλθε σήμερα στο ίδιο μήκος κύματος, και στοχοποιώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία αναθεώρησης και προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι ζήτημα παραγραφής δεν τίθεται και κάνοντας λόγο σκευωρία, και έσχατη προδοσίας.

Έχουν ξεφύγει» σχολίασε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Ρήγας στο News 24/7 όταν ρωτήθηκε για τα περί εσχάτης προδοσίας  που ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Στόχος τους, είναι να μην υπάρξει η αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών για να υπάρξει παραγραφή, μίζα και δωροδοκία αν υπάρχει όπου υπάρχει να μείνουν στο σκοτάδι.

Πηγή ΕΡΤ