Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Έκθεση της Τροχαίας στο Ηράκλειο και τα Χανιά - Για να είναι η επόμενη γενιά οδηγών ... καλύτερη από εμάς!

"Με τη συνεχή ενημέρωση κάποια στιγμή θα αλλάξουμε νοοτροπία" λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, κ. Στέλιος Καρακούδης (εικόνα αρχείου)

Μία πρωτότυπη έκθεση για την οδική ασφάλεια πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Μέσα από ζωγραφικά έργα αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις οι μαθητές θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την οδηγική συμπεριφορά, "και γιατί όχι, να μας διορθώνουν" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, Στέλιος Καρακούδης, εκφράζοντας την ελπίδα μέσα απο δράσεις με κοινό - στόχο τα παιδιά, να καταφέρουμε η επόμενη γενιά των οδηγών να είναι καλύτερη από τη σημερινή.

"Με τη συνεχή ενημέρωση κάποια στιγμή θα αλλάξουμε νοοτροπία" - είπε ο κ.Καρακούδης, επιβεβαιώνοντας ότι δυστυχώς στους δρόμους της Κρήτης εξακολουθούν να καταγράφονται περιστατικά απαράδεκτης οδηγικής συμπεριφοράς, όπως είναι η μη χρήση ζώνης ή κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης αλλά και η μη προστασία των παιδιών που επιβαίνουν στα οχήματα.

Η έκθεση "Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών" διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα» και πραγματοποιείται στο Ηράκλειο από τις 7 ως τις 24 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και στα Χανιά από 28 Νοεμβρίου ως 10 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Η έκθεση περιλαμβάνει:

Βήμα 1ο : (διάρκεια 10 λεπτά)

ξενάγηση σε 214 πίνακες ζωγραφικής παιδιών που αποτυπώνουν μηνύματα οδικής ασφάλειας  με τη συνοδεία αστυνομικού,

Βήμα 2ο: (διάρκεια 10 λεπτά)

προβολή σύντομου βίντεο που τα παιδιά μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια με την παρουσία αστυνομικού,

Βήμα 3ο :(διάρκεια 15 λεπτά)

τάπητα τροχαίας που τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, χρησιμοποιούν τα γυαλιά εμποδίων και τα τιμόνια με την καθοδήγηση αστυνομικού,
επίδειξη αστυνομικού ποδηλάτου, όλων των στοιχείων ασφαλείας του (ανακλαστικά φώτα, γιλέκο αναβάτη, κράνος, λυχνίες) και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγξηση του από αστυνομικό,
Βήμα 4ο: (διάρκεια 15 λεπτά)

τροχό του Κ.Ο.Κ. (αναπαράσταση παιδικού παιχνιδιού τροχού τύχης) που τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με την καθοδήγηση αστυνομικού,
παιχνίδι Σωστού – Λάθους που επιδεικνύονται στα παιδιά εικόνες οδηγικής συμπεριφοράς από αστυνομικό και τα παιδιά επιλέγουν με τη χρήση μπάλας στα αντίστοιχα στεφάνια μπάσκετ του σωστού και του λάθους,
Βήμα 5ο : (διάρκεια 10 λεπτά)

γωνιά ζωγραφικής δημιουργίας των παιδιών που επισκέφθηκαν την έκθεση και δυνατότητα αναγραφής των εντυπώσεων τους στο βιβλίο επισκέψεως της έκθεσης.

Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχουν:

-          παιχνίδι πάζλ που τα παιδιά με την χρήση κύβων σχηματίζουν την φράση Οδηγώ με Ασφάλεια το Μέλλον μου(προαιρετική η καθοδήγηση αστυνομικού).

-          παιδικό γραφιστικό μπάνερ που τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφήσουν τα πρόσωπά τους ως γυναίκες ή άνδρες αστυνομικοί (προαιρετική η καθοδήγηση αστυνομικού)".

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων φορέων και συλλόγων που ενδιαφέρονται για ομαδική επίσκεψη όπως επικοινωνήσουν με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας :

Για την έκθεση Ηρακλείου στο 2810274115 ή στοadirakleioy@astynomia.grκαι
Για την έκθεση Χανίων στο 2821025752 ή στοadchanion@astynomia.gr
προκειμένου να επιτευχθεί άρτιος προγραμματισμός και τα παιδιά να απολαύσουν το διαδραστικό ταξίδι Οδικής Ασφάλειας.