Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Θέλουμε τον παπά Λευτέρη κάθε Κυριακή στον Άη Νικόλα…»

Οι άνθρωποι στην Κρύα Βρύση ζητούν στην ενορία του τον κληρικό

καφενείο κρύα βρύση παπάς εκκλησία

Όλοι κι όλοι τέσσερις στο καφενείο του Ανδρέα Κανακάκη στην Κρύα Βρύση! Ο κρυοβρυσανός γαμπρός Απόστολος Φακής αριστερά και τα ζευγάρια των χωριανών Ανδρέας και Ελευθερία Κανακάκη και Διογένης και Δέσποινα Βαβουράκη

Δυο ενορίες μοιράζεται ήδη και αρκετό χρόνο ο εφημέριος της Κρύας Βρύσης, του χωριού «του αέρα και της φωτιάς», Ελευθέριος Καβλεντάκης και επειδή οι λειτουργίες της Κυριακής γίνονται πλέον εκ περιτροπής, οι ογδόντα κάτοικοι εκφράζουν τη διαμαρτυρίες τους και ζητούν από το μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο την επιστροφή του όλες τις Κυριακές του χρόνου στην ενορία που τοποθετήθηκε…

Ο πατήρ Καβλεντάκης που ιερουργεί για δεκαπέντε χρόνια και πάνω στην ενορία Κρύας Βρύσης, αιφνιδιαστικά του ανατέθηκε να λειτουργεί και στην ενορία του κοντινού χωριού Βάτου και να μοιράζει τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα σε δυο χωριά. Η απόφαση του μητροπολίτη προκάλεσε από την αρχή την αντίδραση των κατοίκων, που «απαιτούν σήμερα την επιστροφή του, αποκλειστικά στην εκκλησία που τοποθετήθηκε».

«Οι κάτοικοι», υποστηρίζουν οι κύριοι Ανδρέας Κανακάκης και Διογένης Βαβουράκης, «ζητούν να εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή στην εκκλησία τους και όχι μια φορά τις 15 μέρες! Εδώ είμαστε ογδόντα άνθρωποι και στο Βάτο πηγαίνουν στην εκκλησία εφτά γυναίκες και τέσσερις άντρες. Προς Θεού, δε λέμε να μένουν χωρίς λειτουργία οι άνθρωποι στο Βάτο ας είναι και λιγότεροι από εμάς, όμως θα μπορούσε ο κληρικός μιας μικρής ενορίας να μοιράζεται τα καθήκοντα του  με την ενορία του Βάτου που είναι επίσης μικρή και να γυρίσει αποκλειστικά στην Κρύα Βρύση ο παπά Λευτέρης…»

Επιπλέον, σημειώνουν, «το έργο που έχει παρουσιάσει στα χρόνια που ιερουργεί στην ενορία μας είναι άξιο προσοχής, αφού ανέπτυξε σπουδαίο «δέσιμο» με τους ενορίτες, ανακαίνισε και ανακατασκεύασε όλα τα εξωκκλήσια του χωριού και έχει κοινωνική προσφορά. Για όλους εμάς είναι απαραίτητος και θεωρούμε ότι θα έπρεπε πριν μετακινηθεί και σε δεύτερη ενορία να ερωτηθούν και οι άνθρωποι. Πιστεύουμε ότι ο σεβασμιότατος θα αφουγκραστεί τις επιθυμίες των χωριανών και ο παπά Λευτέρης θα είναι κάθε Κυριακή στον Άη Νικόλα ή στον Άγιο Ευμένιο στην Κάτω Κρύα Βρύση…»