Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Μα πώς τα καταφέρατε έτσι;»

Έχει εμπεδωθεί στους λαούς ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνο ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό

κρίση βέλγιο πώς τα καταφέρατε ευρωπαϊκό πρόβλημα

Όταν η Ελλάδα, τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, ήταν στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, κυρίως όμως του ευρωπαϊκού, και αντιμετωπιζόταν ως… αξιολύπητη και όλοι με πρώτους τους Γερμανούς τη μαστίγωναν ποικιλοτρόπως και μέσα από εμετικά δημοσιεύματα, χωρίς να κάνουν την αυτοκριτική τους για τις ευθύνες τους, κάποιοι νότιοι στην ήπειρο αγωνιούσαν πώς θα σωθούν από τα μέτρα, βαυαρικής επινόησης, που σχεδίαζαν να τους επιβάλλουν. Ήταν η αλληλεγγύη του λαών της Ευρώπης!

Τότε, λοιπόν, το 2009 και το 2010, οι Βέλγοι στις Βρυξέλες ρωτούσαν τους Κρητικούς με έκπληξη: «Μα πώς τα καταφέρατε έτσι;» Στην πορεία του χρόνου, όμως, στην «καρδιά» της Ευρώπης, οι τόνοι των επιθέσεων και των συκοφαντιών έπεσαν και έχει εμπεδωθεί στους λαούς ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνο ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό και οι Ευρωπαίοι υποφέρουν, άλλο περισσότερο και άλλοι λιγότερο!

Μόνο, που στην ευλογημένη χώρα μας η λεηλασία του δημόσιου πλούτου και τα φαινόμενα διαφθοράς σε βάρος των πολιτών και της περιουσίας του έχουν ονοματεπώνυμο και είναι ψηλά στα κλιμάκια εξουσίας…