Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας, ο πιο ισχυρός μας παίκτης»

Δήλωση Περιφερειάρχη για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Με αφορμή την σημερινή ημέρα κατά των ναρκωτικών ο Περιφερειάρχης Κρήτης
Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στην Περιφέρεια Κρήτης  εστιάζουμε καθημερινά στα ζητήματα της κοινωνικής
συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ιδιαίτερων ομάδων πληθυσμού. Στηρίζουμε
δράσεις και συνεργαζόμαστε με όλους τους κοινωνικούς φορείς που σχετίζονται
με τον εφηβικό πληθυσμό. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι διαρκής και
αναγκαίος, είναι αγώνας για τη ζωή», σημειώνει σε δήλωσή του ο
Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ένα κοινωνικό μήνυμα  της Περιφέρειας Κρήτης και του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: «Ο
ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας είναι ο πιο ισχυρός μας παίχτης στον αγώνα
ενάντια στις εξαρτήσεις».

 

26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών- «Η καλύτερη απάντηση στις σύγχρονες απειλές κατά της ζωής είναι η ενίσχυση της έννοιας της «κοινότητας»

Η φετινή παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια με την πανδημία covid-19 να δημιουργεί μία πρωτόγνωρη συνθήκη άμεσης απειλής της υγείας, να δημιουργεί άγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα. 
Όσοι ασχολούνται με την Πρόληψη των Εξαρτήσεων γνωρίζουν καλά πως η καλύτερη απάντηση ενάντια στις σύγχρονες απειλές κατά της ζωής είναι η ενίσχυση της έννοιας της «κοινότητας» σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς.

Κοινότητα σημαίνει συνεργασία, αλληλοκατανόηση, αλληλοϋποστήριξη, σεβασμός, μοίρασμα και συμμετοχή. Η κοινότητα ενδυναμώνει ψυχικά και συμβάλλει στην ανθεκτικότητα μικρών και μεγάλων ώστε να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Η μεγαλύτερη πρόκληση και το μεγάλο ζητούμενο αυτής της περιόδου (του covid 19) ήταν – και εξακολουθεί να είναι φυσικά – η αναζήτηση νέων τρόπων σύστασης και ενδυνάμωσης των κοινοτήτων.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σηματοδοτεί για το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των

Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, ένα καινούριο νόημα στις υγιείς σχέσεις που προαπαιτούν νέα «όρια» - αποστάσεις, νέους κανόνες επικοινωνίας και οδηγούν τους ανθρώπους του ΚΕΣΑΝ στη διερεύνηση και υιοθέτηση νέων τρόπων «σύνδεσης» μεταξύ τους. Το ευτύχημα είναι ότι αυτοί οι νέοι τρόποι σύνδεσης προϋποθέτουν τις νέες τεχνολογίες που είναι στοιχεία πολύ φιλικά στους εφήβους και τους νέους.

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούνιο 2020 συνεργάστηκε με 2.397 άτομα: γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, νέους και πολίτες. Το τελευταίο τετράμηνο όλες οι προγραμματισμένες δράσεις υλοποιήθηκαν εξ αποστάσεως με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ενώ πρόσθεσε νέες δραστηριότητες που απαντάνε σε ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις σύγχρονες συνθήκες.
 

Σφάλμα | Made in Creta

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.