Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος»

Διάλεξη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

 Με μεγάλη επιτυχία, μπροστά σε εξαιρετικό ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου,  η διάλεξη του π. Μιχαήλ Ρούσσου, με θέμα «ο σωστός δρόμος είναι ο Ανήφορος».      Ο ομιλητής κινήθηκε και πάλι με μεγάλη ευχέρεια στο σύνολο του «Καζαντζακικού»  έργου και αναφέρθηκε σε πλήθος εγκάρδιων στοχασμών του Ν. Καζαντζάκη.   Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη Δέκατη μούσα, την Ευθύνη, που ο μεγάλος συγγραφέας είχε πάντα, στη ζωή του, ως πρώτη προτεραιότητα!     Ανάλογη ήταν η στάση του και στην επιλογή του «εμείς», αντί του «εγώ».
    Όσες και όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς πέρασε ο «κλασικός» χρόνος, που είχε στη διάθεση του ο ομιλητής, και έλεγαν  να μην τέλειωνε, τόσο σύντομα !
Ευτυχώς δόθηκε  η υπόσχεση νέας συνάντησης!   Η παραστατικότητα των επιχειρημάτων του και η γλαφυρότητα του λόγου του καταγοήτευαν το ακροατήριο.
    Η απουσία του Δημάρχου κ. Γ. Μαρινάκη στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους δεν τον εμπόδισε να παρευρίσκεται  νοερά στην εκδήλωση,  με τον χαιρετισμό του,   τον οποίον ανέγνωσε η Αιμιλία Μιχελιδάκη, υπεύθυνη  τύπου του Δήμου Ρεθύμνου και μέλος του Δ. Σ. της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.  Επειδή θεωρούμε επιβεβλημένη τη δημοσίευση του χαιρετισμού τον παραθέτουμε αμέσως παρακάτω.