Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Παντελώς άδικα και αβάσιμα» τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ

Τί υποστήριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Παντελώς άδικα και αβάσιμα» χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τα σημερινά δημοσιεύματα που φέρουν τον ΕΟΔΥ να έχει παράλληλα συστήματα και διπλό τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων. Σε ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα διαψεύδει κατηγορητικά τις πληροφορίες χαρακτηρίζοντας τους επιστήμονες, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ «ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας».

«Μαζί και δίπλα δίπλα, όλους αυτούς τους μήνες καθημερινά, ακούραστα, παλεύουμε για χιλιάδες συνανθρώπους μας, μοιραζόμαστε επιχειρησιακά δεδομένα, επικαιροποιούμε προσεγγίσεις, πρωτόκολλα και στρατηγικές, αναλύουμε δεδομένα και επιχειρούμε συντονισμένα όπου χρειαστεί χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εκπτώσεις. Όπου πρέπει, όποτε πρέπει και για ό,τι πρέπει…» σημειώνει.

Όπως αναφέρει «ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού και υπάρχουν και οι δημιουργικές εντάσεις κάποιων στιγμών που συνοδεύουν κάθε ομάδα, κάθε οικογένεια, κάθε παρέα ανθρώπων που συναντιούνται στο πεδίο της κοινής τους μαχης. Όποιος έχει εργαστεί σε τέτοιες ομάδες για έναν κοινό στόχο, αυτό μπορεί να το καταλάβει καλά».

Και συνεχίζει «οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, προσήλωση στο στόχο και αποτελέσματα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονες του, οι συνεργάτες και εργαζόμενοι του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και ψήγματα δυσπιστίας και να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες από τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης» «Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα μάχης…» καταλήγει.