Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Το Λιμενικό υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες»

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος

«Το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη και το Ηράκλειο υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες της Κρήτης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε ο Περιφερειάρχης έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία του Σώματος στην Κρήτη στο Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή, στους άνδρες και γυναίκες του λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στο νησί.

Η απονομή έγινε στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, Συνεργάτες και υποστηρικτές του έργου του Λιμενικού Σώματος.   

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00, στον προβλήτα Μικρού Κούλε (έμπροσθεν Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου) και συνδιοργανωτές ήταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και ο Σύλλογο Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης.

 

Τιμήθηκε στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμενικού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος –  Ελληνική Ακτοφυλακή παρευρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στον Δήμαρχο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την διαχρονική προσφορά και την καλή συνεργασία του Δήμου με το Λιμενικό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την απονομή της πλακέτας, ο Δήμαρχος τόνισε:
«Η θαλασσινή πατρίδα μας, είχε απόλυτη ανάγκη από την συγκρότηση Σώματος Ασφαλείας που θα επέβλεπε και θα προστάτευε την εκτεταμένη ελληνική ακτογραμμή, θα διεσφάλιζε κανόνες ναυσιπλοΐας,  ελέγχου των λιμενικών εγκαταστάσεων, και θα ανελάμβανε την παρακολούθηση των θαλασσίων συνόρων μας.

Αυτό το καθήκον επιτέλεσε και επιτελεί με επιτυχία το Λιμενικό Σώμα. 

Θα μπορούσα να πω μάλιστα ότι ειδικά στις μέρες μας, και σε μείζονα θέματα όπως το Προσφυγικό, σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού κράτησαν ψηλά την εθνική μας αξιοπρέπεια».
Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρίνος Παττακός.