Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη»

Στα Χανιά, για τρεις παραστάσεις

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη»

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η νικήτρια παράσταση του Bob Theater Festival 2016 - που πραγματοποιείται υπο την ομπρέλα του Φεστιβάλ Αθηνων και Επιδαύρου -  «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, μια απο τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, σύμφωνα με κριτικούς θεάτρου,  έρχεται στα Χανιά για τρείς παραστάσεις, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 21.15, στο Βενιζέλειο Ωδείο.

Γραμμένο το 1942, ο Iταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι - γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. 

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

 

Υπόθεση έργου

 

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα. 

 

 ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

“Η καλύτερη παράσταση που είδαμε, εδώ και πάρα πολύ καιρό.. Τη λάτρεψα” Νίκος Μπόβολος, provocateur.gr

 

“Υπέροχη Αισθητική… Στις 20 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.”GKOULTOURA.GR

 

“Να δείτε την «Κλοτίλδη», είναι απολαυστική παράσταση” Γιάννης Νένες, Athens Voice

 

“Αψεγάδιαστη παράσταση» Ματίνα Καλτάκη, monopoli.gr

 

“Περιπέτεια με αστείρευτη δράση, φαντασία και ατελείωτες εικόνες.  Mια ευφάνταστη και σαφώς ολοκληρωμένη πρόταση” Μαρία Καστανάρα, maxmag

 

“Παράσταση με νεανική και ζωντανή προσέγγιση, γνήσιο χιούμορ και όλα τα πρωτογενή στοιχεία του καλού θεάτρου” Γιώργος Χριστόπουλος, onlytheater.gr

 

 “Αστείο, σκληρά σαρκαστικό, εύστοχο με μία βαθύτατη ανθρώπινη ζεστασιά” Ειρήνη Αϊβαλιώτου, catisart

 

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη-Γιάννης Σοφολόγης

Πρωτοτυπη Μουσική: Gary Salomon

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος

 

Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη - Γιάννης Σοφολόγης

Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 ,και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ωρα: 21:15

Διάρκεια:  70 λεπτά

Χώρος: ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ