Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Τρενομοντελισμός» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Είναι γνωστή πλέον η ανταπόκριση που έχει η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους της.  Σε αυτούς τους φίλους συναριθμούνται και οι αδελφές Μαρία και Ελένη Γαβρά, από τους Αποστόλους Αμαρίου Ρεθύμνου. Ο σύζυγος της πρώτης,  αείμνηστος Μιχάλης Βαρδάνης είχε ως χόμπι τον τρενομοντελισμό.  Αυτό το μεράκι τον αξίωσε να κατασκευάσει τη μικρότερη κλίμακα τρένου στο κόσμο, την κλίμακα Ζ, που χωράει σε μια χούφτα!
    

  Ο Μιχαήλ Βαρδάνης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με έμπνευση,  πολύ δημιουργικός και δοτικός.  Τα έδινε όλα σε όλους!  Η μοναδικότητά του και η αγάπη του για τη ζωή του έδωσαν  το θάρρος και τη δύναμη να διαψεύσει όλους τους γιατρούς και να νικήσει τον καρκίνο, όταν του άφηναν ένα μικρό περιθώριο, μόλις 6 εβδομάδων.
  

   Πάντα προχωρούσε με έμπνευση και ενθουσιασμό, γιατί αγαπούσε ό,τι δημιουργούσε και βίωνε.  Η όρεξη του για μάθηση και μόρφωση συμβάδισε με την προσπάθεια συνεχούς αυτοβελτίωσης,  και ό,τι μάθαινε ήθελε να το μοιράζεται. Πρόσφερε σε όλους τις γνώσεις του, στους δικούς του, στους φίλους του, σε όποιους και όποιες γνώριζε!  Αυτή η τακτική τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Αισθανόταν πάντα νέος, φοιτητής, έτοιμος για την απόκτηση  νέων γνώσεων, τις οποίες συνδύαζε με πολλά ταξίδια, αναζητήσεις και ανακαλύψεις.
 

   Η ενασχόληση του με τον μοντελισμό ήταν η προσωπική του ευχαρίστηση! Και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου χαίρεται που της δίνεται η ευκαιρία να υποδεχτεί και αποδεχτεί την μεγάλη δωρεά που μοναδικού του έργου από τους δικούς του ανθρώπους, με σεβασμό στη μνήμη του.  Έτσι εκπληρώνεται η επιθυμία και του ίδιου, μέσα από το έργο του, να τονώνει  συνεχώς τη δύναμη για την γνώση, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ο Μιχάλης Βαρδάνης και μετά το θάνατο του εξακολουθεί να εμπνέει μικρούς και μεγάλους.

    Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου σας προσκαλούμε στην υποδοχή και επίδειξη αυτού του μοναδικού  έργου «τρενομοντελισμού», που θα γίνει στον χώρο της , την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00.