Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Φρούριο» η Ελούντα και μέρες... '84

Για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Μέρες ... '84, ετοιμάζεται να ξαναζήσει η Ελούντα. Τότε ήταν η τριμερής συνάντηση των Ανδρέα Παπανδρέου, Φρανσουά Μιτεράν και Μουαμάρ Καντάφι, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σισί.

Τότε με την παρέμβαση Παπανδρέου, είχε αποσοβηθεί μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Λιβύη. Τί θα προκύψει τώρα;

Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ατζέντα να περιλαμβάνει θέματα αγωγών, των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Ελλάδας, τις ΑΟΖ, καθώς και τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη φτάσει στην Ελούντα, ενόψει της αυριανής συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elounda Peninsula, ενώ στην Κρήτη από χθες, βρίσκονται πυροτεχνουργοί που διενεργούν ελέγχους,

Μέσα και έξω από το ξενοδοχείο θα βρίσκονται αστυνομικοί, ενώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού, πραγματοποιούνται συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν.

Λόγω της γεωγραφίας της περιοχής, μέτρα ασφαλείας ληφθούν και από σκάφη του λιμενικού σώματος, ενώ έχει επιστρατευτεί και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Cretalive.gr