Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Ψηφιακή Εποχή», ηλεκτρονική διακυβέρνηση και απλούστευση διαδικασιών!

«Ψηφιακή Εποχή – Ψηφιακοί Δήμοι και Περιφέρειες» σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου από την ΕΕΤΑΑ με την στήριξη Υπ. Εσωτερικών, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ

Τα οφέλη που θα έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες από την εφαρμογή του προγράμματος «Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Απλούστευση και Προτυποποίηση Διαδικασιών Λειτουργίας ΟΤΑ», παρουσιάστηκαν στην σημερινή ημερίδα που διοργάνωσε στο Ηράκλειο η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με θέμα: «Απλούστευση Διαδικασιών – Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση».

Στην ημερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιπεριφερειάρχες-Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Κυριάκος Κώτσογλου, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Δημάρχων, και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη από την Περιφέρεια Κρήτης και από Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Κύριος στόχος της σημερινής ημερίδας η ενημέρωση-υλοποίηση έργου για τον ενιαίο συντονισμό-εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, ποιοτικής παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για την αποτελεσματική χωρίς γραφειοκρατία εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην ενημερωτική ημερίδα και συγχαίροντας τους διοργανωτές αλλά και τους εισηγητές, επεσήμανε, ότι, για την Περιφέρεια Κρήτης η διαμόρφωση αποτελεσματικών αποκεντρωμένων δομών και κυρίως η ενδυνάμωση των Αυτοδιοικητικών θεσμών αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο.