Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Όλοι μαζί χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη πανδημία»

Παγκόσμια ημέρα Υγείας 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης. Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο μέχρι το τέλος της δοκιμασίας

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Οι επενδύσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αποτελούν το καλύτερο αναπτυξιακό μέτρο που μπορεί να πάρει μία κοινωνία. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, έθεσε ως άμεσες προτεραιότητές της τη συστράτευση σε ένα κοινό και αδιάλειπτο αγώνα με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την επιστημονική κοινότητα, αλλά και όλους τους φορείς του νησιού. Προχώρησε στην έμπρακτη ενίσχυση των Δομών Υγείας, τόσο με υποδομές, υψηλής τεχνολογίας βιοϊατρικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, όσο και με ανθρώπινο δυναμικό.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει σε δήλωσή του: «H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερώνεται στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Περιφέρεια Κρήτης,  στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλους τους ανθρώπους της υγείας. Σε αυτούς που στήριξαν τους συνανθρώπους μας, όποτε το χρειάστηκαν. Σε αυτούς, που σε συνθήκες δύσκολες και πρωτόγνωρες πίσω από τη μάσκα έκρυβαν το πιο μεγάλο χαμόγελο. Όλοι μαζί χτίζουμε ασπίδα προστασίας. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε, μέχρι το τέλος αυτής της δοκιμασίας».  

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς δηλώνει: «Αυτή η μέρα μας βρίσκει να συνεχίζουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού, την οποία θα κερδίσουμε με τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Προσβλέποντας στη διασφάλιση της υγειονομικής ετοιμότητας του συστήματος υγείας στην Κρήτη, στηρίξαμε και στηρίζουμε με έμπρακτο τρόπο τη δημόσια υγεία. Συνεχίζουμε να χτίζουμε μια ασπίδα προστασίας κατά του κορωνοϊού, να επενδύουμε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στο ανθρώπινο κεφάλαιο του, παραμένουμε δίπλα στους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και τους ευχαριστούμε θερμά για τον αγώνα τους κατά του κορωνοϊού και τον υπερβάλλοντα ζήλο, την αφοσίωση και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν στη φροντίδα και την υποστήριξη των νοσούντων συνανθρώπων μας».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει και τούτη τη χρονιά με την οικουμενική κρίση
που επέφερε η πανδημία. Οι πρωτόγνωρες διαστάσεις που έλαβε αυτό το γεγονός,
υπερβαίνοντας σύνορα και κράτη, έθεσαν τις κοινωνίες σε οριακή κατάσταση, και τα
συστήματα υγείας, παντού, κάτω από αφόρητες πιέσεις.
Η ιατρική κοινότητα, διεθνώς, ανέλαβε την ύψιστη αποστολή αντιμετώπισης της
πανδημίας, και διάσωσης της ανθρωπότητας. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη προς το
σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της πατρίδας μας, που αποτελεί
την εμπροσθοφυλακή αυτής της καθοριστικής μάχης. Οι πραγματικά ηρωικές
προσπάθειές τους, ο καθημερινός, δύσκολος αγώνας τους, μας κάνουν υπερήφανους.
Χωρίς κανέναν εφησυχασμό, με υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, ακολουθώντας τα
μέτρα προστασίας των ειδικών, και με την διέξοδο που προσφέρει ο εμβολιασμός του
πληθυσμού, ο οποίος θα ανακόψει τις επιπτώσεις της πανδημίας, οφείλουμε να
προχωρήσουμε, ως την ημέρα που θα έχει εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος, και η ζωή
όλων μας θα επανέλθει στην κανονικότητα.