Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«10 στα 10» από την Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων

Μια επετειακή παράσταση - Από τις 13 έως και 17 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την επετειακή παράσταση που παρουσιάζει στο κοινό η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ,  με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της.
  

   Η παράσταση,  με γενικό τίτλο «10 στα 10»  (10 Θεατρικές Ματιές για τα 10 χρόνια της ομάδας), πάντα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

    Για να «γιορτάσει» τα δεκάχρονά της η Ομάδα επέλεξε μονόπρακτα έργα κορυφαίων δημιουργών, όπως – μεταξύ άλλων – η Φράνκα Ράμε και ο Ντάριο Φο, ο Άντον Τσέχωφ, ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και ο Μάριος Ποντίκας,  σε μια παράσταση που υπόσχεται να προσφέρει πολύ γέλιο αλλά και «τροφή» για σκέψη.
   

  Οι πρώτες παραστάσεις θα δοθούν 13 -17 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
  

     Όπως κάθε φορά, στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ αντί εισιτηρίου, συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 14 ετών.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Αφίσα-Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης
Ήχος-Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης
                              Νίκος και Χρήστος Αλούμπης
 
Εμφανίζονται :

Φράνκα Ράμε – Ντάριο Φο «Το Ξύπνημα» : Αντιγόνη Καμπάνη
Τενεσί Ουίλλιαμς «Προς κατεδάφιση» : Κατερίνα Παντινάκη – Γιώργος Παπαδάκης
Άντον Τσέχωφ «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» : Χάρης Λεοντάκης»
Μπέρτολτ Μπρέχτ «Η Εβραία» : Ελένη Βακεθιανάκη
Μάριου Ποντίκα «Ένας πατέρας και μερικοί φίλοι του που σέβονται τον εαυτό τους και την κοινωνία» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Ιορδάνης Δημητριάδης – Γιώργος Παπαδάκης – Ειρήνη Τσάκα – Αντώνης Παντινάκης
Μάριου Ποντίκα «Όποιος ξέρει να σκέφτεται ξέρει και να εκφράζεται» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Αντώνης Παντινάκης
Μάριου Ποντίκα «Όπου η ταβέρνα δίνει λύση στο αδιέξοδο μιας παρέας» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Ειρήνη Τσάκα – Αντώνης Παντινάκης

Φράνκα Ράμε- Ντάριο Φο «Η Μαμά – φρικιό» : Κατερίνα Μηναδάκη
Καρλ Βάλεντιν «Βιβλιοδέτης Σούρλας» : Ελίνα Φαρσάρη (Θα παρουσιαστεί στις παραστάσεις του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018»,  21-22 Σεπτεμβρίου 2018)