Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Άναψαν και πάλι φωτιές στο νότο

Στα πέριξ

*Νωρίτερα από άλλα καλοκαίρια άναψαν οι φωτιές στις περιοχές του νότου του Ρεθύμνου στον δήμο Αγίου Βασιλείου. Κάθε χρόνο στις μέρες των υψηλών θερμοκρασιών οι άνθρωποι περιμένουν τις φωτιές…

*Και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις καταστρέφονται περιουσίες που δίδουν το εισόδημα επιβίωσης στους λίγους ανθρώπους  που έχουν μείνει και κρατούν ζωντανές τις ολιγάριθμες κοινωνίες…

*Και άντε ξανά από την αρχή να φυτέψεις, να καλλιεργήσεις και μετά να μαζέψεις και να φέρεις εισόδημα για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου!

*Και πριν προλάβει να δείξει έργο στο εξάμηνο της θητείας του ως δήμαρχος Αθηναίων ο Δούκας, βιάζεται και θέλει να γίνει αρχηγός του Πα.Σο.Κ.  Κάποιοι πίσω τον σπρώχνουν, πρωτοκλασάτα στελέχη και νέα με φιλοδοξίες που θέλουν να έχουν ρόλο…

*Ο Ανδρουλάκης ανάδειξε τον Δούκα και συνέβαλλε αποφασιστικά στην εκλογή του ως δήμαρχος Αθηναίων. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός που έλεγε συχνά ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου…

*Εκτρέφει, δυστυχώς, και τέτοιους πολιτικούς παράγοντες το Πα.Σο.Κ. Πάμπολλα τα παραδείγματα και στην Κρήτη, όλοι τους λουλούδια που όταν πλέον δεν είχαν όφελος έφυγαν για όλους χώρους που είχαν μέλλον…

*Και αυτοί εμφανίζονται τώρα αφού η παράταξη που στεγάστηκαν γίνεται… κομμάτια και ψάχνουν τρόπους να μπουν κάτω από την παλιά τους στέγη!

*Στα 28 χρόνια απουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου και η απουσία του είναι εμφανής και κοστίζει. Τον θυμήθηκαν φέτος με τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο εσωτερικό του.

*Ο Χριστοδουλάκης ανοιχτά τάχθηκε υπέρ της υποστήριξης του Δούκα, στην διεκδίκηση της ηγεσίας του Πα.Σο.Κ. Το φύλαγε στον Ανδρουλάκη από τότε που εκλέχτηκε και έψαχνε ευκαιρία…

*Άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου και μπήκε στην ομάδα εκπαραθύρωσης του σημερινού προέδρου…

*Γιός διαχειριστή πετρελαίων μεγαλοεφοπλιστή ο πατέρας του και με… άφθονο χρήμα…

*Οι εφοπλιστές παίζουν σήμερα ενεργό ρόλο στην εκλογή κομμάτων και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Διορίζουν και υπουργούς. Υποπτεύεσθε;

*Η Ελλάδα πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη, πιο ακριβή στο ράφι αλλά και πιο ακριβή και στο χωράφι…

*Συνεχίζουν να παίρνουν πάνω οι τιμές και σύντομα θα είναι αγαθά… πολυτελείας!

*Ακρίβεια παντού, στα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά, τα κρέατα. Τα φτωχά νοικοκυριά αλλάζουν, λόγω ακρίβειας, τη διατροφή τους. Τα χρήματα για τον μήνα πριν τώρα ίσα που φτάνουν για τις πρώτες δέκα μέρες. Και άντε μετά να περιμένουμε τον επόμενο μήνα!

*Πίεση και στους λογαριασμούς ρεύματος με τις νέες ανατιμήσεις από τον Ιούλιο. Εξωπραγματικά τα ποσά που έρχονται και για τις μικρές καταναλώσεις!

*Έρχεται χαράτσι από 1η Ιουλίου σε εμφιαλωμένα νερά μπύρες και αναψυκτικά έως και 20%.

*Τα ενδοοικογενειακά επεισόδια μετά τους δικηγόρους εμφανίζονται και στα σπίτια των δημοσιογράφων. Καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις !

*Φυσικό να γυρίζουν την πλάτη αναγνώστες, τηλεθεατές, ακροατές στις ειδήσεις που μεταδίδονται . Κάνουν προπαγάνδα, επιμένουν κάποιοι, δεν κάνουν δημοσιογραφία. «Μας ενημερώνουν όπως εξυπηρετεί τους εργοδότες».

*Πόσο θα αντέξουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία; Καταγγέλλεται από τα σωματεία τους στην Κρήτη ότι η εργοδοσία τους εξοντώνει. Εργάζονται συνεχώς και μήνες χωρίς ρεπό και οι μισθοί πείνας για την προσφορά τους…

*Αρκετοί, λοιπόν, καταρρέουν. Και εισερχόμαστε στον Ιούλιο, ενώ μπορείτε να αντιληφθείτε τι θα γίνει τον Αύγουστο, στην «καρδιά» της σεζόν. Λιποθυμίες εργαζομένων καταγγέλθηκαν, πρόσφατα, σε μεγάλες  μονάδες των Χανίων.

*Η αναταραχή στον Συ.Ριζ.Α. επιμένει και ο Κασσελάκης στην επιχείρηση του να μείνουν οι πειθαρχημένοι και αρεστοί επαναλαμβάνει «όσοι  θέλουν μπορούν να φύγουν».

*Μέχρι πού θα κρατήσει η ομαλή σχέση Κασσελάκη-Πολάκη; Εάν είναι μέχρι τώρα ομαλή! Ο Κασσελάκης θέλει βουλευτή Χανίων τον ξάδερφό του.

*Μετά τη Νέα Αριστερά ετοιμάζονται και άλλοι από τον Συ.Ριζ.Α. ιδρύοντας νέα πολιτική κίνηση. Και ποιοί  θα μείνουν;  Αναμένονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

*Νέα πολιτική κίνηση ετοιμάζει ο Τσίπρας; Ίσως για να ενώσει την κεντροαριστερά.

*Πολύ όμορφη και ουσίας η εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολέμαρχος της Βίγλας» του Μανόλη Παντινάκη που αναφέρεται στη βιογραφία του ήρωα Γιώργη Αρετάκη Αφακιανού, στα Σίσαρχα που οργάνωσαν ο πολιτιστικός σύλλογος που ψυχή του είναι ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης και το Αγροτικό Δισκοπωλείο του Μιχάλη και Ανδρέα Αεράκη…

*Μαζική η συμμετοχή στελεχών του ΚΚΕ από την Κρήτη και οι πρώην δήμαρχοι Ανωγείων Γιώργος Σμπώκος και Μανώλης Καλλέργης. Και άνθρωποι με ενδιαφέροντα και αγάπη στην ιστορία που την παρακολούθησαν…

*Είπε στη βραδιά η συντονίστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά: «Γύρισε στην πατρίδα του στην Κρήτη ο Γιώργης Αρετάκης ο Σφακιανός που τον αγνοεί». Με σημαντικές ιστορικές αναφορές και η ομιλία του κ. Χαρωνίτη.

*Εκδηλώσεις για τον «Πολέμαρχο της Βίγλας» προγραμματίζονται στη γενέτειρά του, το Σπήλι στις 21 Σεπτεμβρίου και στο Ηράκλειο  στις 18 Οκτωβρίου.

*Φυσικά ενδιαφέρεται, όπως ο θείος του στα γεράματα, να γίνει ο ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β΄. Στους ενδιαφερόμενους και ο Σαμαράς…

*Η σημερινή Πρόεδρος  της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου δεν ενοχλεί  και είναι στα… μέτρα του Μητσοτάκη που την θέλει άλλη μια θητεία.

*Πρωθυπουργός των… ανασχηματισμών ο Μητσοτάκης; Λέγεται ότι πριν ακόμα εγκατασταθούν στα υπουργεία τους οι υπουργοί ετοιμάζει και άλλον!  Το 28,31% των ευρωεκλογών τον έτσουξε. Υπάρχει και η μουρμούρα εντός της Ν.Δ.

* Μας λείπουν αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της Κρήτης. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Ρεθύμνου του Πα.Σο.Κ. Μανώλης Χνάρης.

*Δεν ξεχνάμε τον Γιώργο Γραμματικάκη, συγγραφέα, καθηγητή Φυσικής, πρώτο πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη ,μνήμη του στις 16 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας.

*Μπόρης: Υπάρχει κάποιος που θα ενώσει την Κεντροαριστερά;