Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Άνδρες έτοιμοι για όλα ... σε πόστερ!

Και το «Leopold Museum» δεν θα μπορούσε να διαφημίσει καλύτερα την τελευταία του έκθεση

leopold museum πόστερ έκθεση γυμνοί άνδρες αφίσες

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στη Βιέννη τα διαφημιστικά πόστερ που απεικονίζουν γυμνά σώματα ανδρών. Η διαφημιστική καμπάνια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης έκθεσης με θέμα το ανδρικό γυμνό στην ιστορία της τέχνης. Το διάσημο «Leopold Museum» θα φιλοξενήσει την έκθεση «Γυμνοί Άνδρες, από το 1800 μέχρι σήμερα» και ο διευθυντής του, Peter Weinhäupl, έσπευσε να δικαιολογήσει την αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν ήθελε, σε καμία περίπτωση, να σοκάρει ή να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, με την διαφημιστική αφίσα τριών ολόγυμνων ποδοσφαιριστών, που είναι έργο των Γάλλων καλλιτεχνών Πιέρ και Ζιλ. Από την άλλη, στην αυστριακή πρωτεύουσα, δεν είναι και τόσο σίγουροι για το αγνό των προθέσεων του μουσείου, αφού το κατηγορούν για φτηνό μάρκετινγκ. Όπως γράφει η LiFo, ο σάλος που έχει ξεσπάσει γύρω από την καμπάνια έχει λειτουργήσει εξαιρετικά για την έκθεση και η καμπάνια μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη, αφού η ανταπόκριση είναι πέρα του αναμενόμενου.

πόστερ μουσείο έκθεση βιέννη γυμνοί άνδρες

Φυσικά και δεν λείπουν και οι αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα ο επιχρωματισμός στα επίμαχα σημεία από ανθρώπους που αντιτίθενται στην «προκλητική» -κατά αυτούς- διαφημιστική καμπάνια. Το Leopold Museum άνοιξε τις πύλες του για την έκθεση χθες.