Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έγκριση χρηματοδότησης 400.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά την αγορά γης στο πολεοδομικό συγκρότημα Πλακιά με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και 190.000 ευρώ για εγκατάσταση και αναβάθμιση φωτισμού στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Σχετικά με την αγορά γης, η δαπάνη προβλέπει την αγορά ακινήτου στην ΤΚ Σελλιών οικισμό Πλακιά ύψους 145.000 ευρώ όπου θα κατασκευαστεί parking σαν υποστηρικτικό έργο του Περιφερειακού και επίσης αγορά ακινήτου ύψους 65.000 ευρώ στην ΤΚ Μύρθιου οικισμό Πλακιά όπου θα κατασκευαστεί Πράσινο Σημείο αστικού τύπου σαν χώρος ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης για τους κατοίκους όλων των ηλικιών.

Μετά την υπογραφή της σχετικής έγκρισης ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε:

« Πρόκειται για μια χρηματοδότηση που είχε ανάγκη ο Δήμος ώστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας. Η αγορά του ακινήτου στην ΤΚ Σελλίων εξυπηρετεί ένα έργο πνοής τον Περιφερειακό Πλακιά αφού μετά την  ολοκλήρωση του θα μπορούν τα οχήματα να παρκάρουν δίπλα στον περιφερειακό χωρίς να εισέλθουν στον οικισμό. Το ακίνητο που θα αγοράσουμε στην ΤΚ Μύρθιου εκτός από χώρος στάθμευσης, θα αξιοποιηθεί στο πρόγραμμα δημιουργίας Πράσινων Σημείων αστικού τύπου όπου θα υποβάλουμε. Επίσης μέρος της χρηματοδότησης αφορά την εγκατάσταση φωτισμού σε σημεία που κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφάλειας και εξυπηρέτησης των κατοίκων των οικισμών μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ουσιαστική συμβολή του για την έγκριση της χρηματοδότησης και την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη που προσφέρει στον Δήμο μας σε κάθε αίτημα.