Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έδειξαν οι δυο τον δεύτερο γύρο

Στα πέριξ

*Βγήκαν, έστω και ολίγον θολά, τα πρώτα αποτελέσματα από το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του Κιν.Αλ. πλην του Παπανδρέου που εξαρχής απόκλεισε την συμμετοχή του. Πάμε, είναι βέβαιο, στον δεύτερο γύρο…

*Υπερασπίστηκε τη θέση του ο Ανδρέας Λοβέρδος για «καμία συνεργασία με τον Συ.Ριζ.Α.» και άφησε έμμεσα την αιχμή για τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον χαρακτηρισμό «νεόγερο».

*Ανάμεσα στους δυο, για όσους ξέρουν να εξηγούν φράσεις και αντιδράσεις, υπήρξε κόντρα. Ίσως, επειδή και οι δυο θεωρούν ότι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο…

*Ξεκάθαρα, πλέον, σπρώχνουν τον Λοβέρδο από τη Ν.Δ. Τον θέλουν πρόεδρο γιατί θα τους είναι χρήσιμος…

*Ο Ανδρουλάκης δεν ξεκαθάρισε ποια πολιτική θα ακολουθήσει στο θέμα των συνεργασιών, όταν έλθει η ώρα και εφόσον θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος…

*Συσπειρωμένοι οι Κρητικοί στον πατριώτη τους, αλλά και οι νέοι σε όλη τη χώρα που θέλουν «ένα άλλο μυαλό και άλλες αντιλήψεις» για τη νέα εποχή…

*Η Έλενα Ακρίτα που παρακολούθησε τη διαμάχη στο εθνικό κανάλι « «είδε» κερδισμένους Γερουλάνο και Χρηστίδη, κουρασμένο τον Ανδρουλάκη, με ξύλινη γλώσσα αλλά ρήτορα τον Καστανίδη και αναμενόμενο τον Λοβέρδο…

*Μεγάλο χαμένο χαρακτηρίζει τον Παπανδρέου που δεν πήγε στην τηλεοπτική αναμέτρηση.

*Με μάσκα, αντισηπτικό, σε απόσταση… ασφαλείας και ένας, ένας, θα ψηφίσουν όσοι προσέλθουν στις εκλογές του Κιν.Αλ.

*Μεγάλη συγκίνηση στο μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Άπαντες παρόντες!

*Ειπώθηκε και έμεινε: Γκάγκα ή γκαγκά, αλλιώς το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στα νοσοκομεία πάει για αργότερα λόγω της πανδημίας. Δεν άλλαξε κάτι κι όσοι περιμένουν για μήνες ας τους βοηθήσει ο Θεός!

*Και βέβαια όσων το απόθεμα τους το επιτρέπει θα σπεύσουν στις ιδιωτικές κλινικές.

*Κρύβει θανάτους η κυβέρνηση από τον κορωναϊό, κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης και τα στοιχεία προέρχονται από έγκυρη πηγή. Η απόκρυψη του πραγματικού αριθμού των νεκρών είναι καθημερινή πρακτική της.

*Παιδιά διασπείρουν τον ιό στο σπίτι και στους γονείς και παππούδες. Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί αναγκαίο το κλείσιμο των σχολείων. Αλλά η υπουργός Παιδείας δεν θέλει να ακούσει κουβέντα επ΄αυτού και αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

*Μας πήρε και μας σήκωσε με τους… ανεμβολίαστους, τους ανεμοστρόβιλους και την κακοκαιρία!

*Επιμένουν οι κυβερνώντες  να στρέφονται κατά των αρνητών του εμβολίου και ο κωδικός «Χριστούγεννα» είναι ανοιχτή οικονομία και τεστ.

*Ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 60 χρόνων, αποφάσισαν, να είναι υποχρεωτικός και σε όσους αρνούνται θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΛΔΕ εάν έως τις 16 Ιανουαρίου δεν έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση.

*Συνέβη μαζική επίθεση στο Θριάσιο  νοσοκομείο για να  μη διασωληνωθεί ασθενής. Μεγαλώνει το χάος στα στρατόπεδα!

*Παραμένουν αρκετοί σε αριθμό όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό και διαλαλούν την άποψή τους παντού. Όπως όσα είπε αντιεμβολιαστής:  «Προτιμώ να πεθάνω παρά να κάνω το εμβόλιο». Και ο συγκεκριμένος είχε νοσηλευτεί για μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

*Με τον γιορταστικό διάκοσμο που ήδη οι δήμοι έχουν τοποθετήσει σε δρόμους και πλατείες των πόλεών τους επιχειρείται η αλλαγή της διάθεσης των πολιτών. Ο φόβος υπάρχει.

*Είναι αδιανόητο σήμερα και ενώ έχει αρχίσει ήδη να δίδεται εορταστικό χρώμα, άνθρωποι στις σεισμοπαθείς περιοχές του Ηρακλείου να διαμένουν σε σκηνές, σε αυτοκίνητα ή οικίσκους. Και να μην έχουν πάρει απολύτως καμία οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία, είπε ο βουλευτής Ηρακλείου του Συ.Ριζ.Α. Νίκος Ηγουμενίδης. Αλλά είναι δυνατό !

*Γίνονται προσπάθειες να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, ο πρόεδρος του ΠΕΔ τον δήμαρχο και ο δήμαρχος τον πρόεδρο, να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις και να λήξει η παραξήγηση. Όμως τζίφος…

*Και δεν φαίνεται να υποχωρήσει ο ένας και ο άλλος. Φταίει η καρέκλα και ο… ιός!

*Έφεραν αρκετό κόσμο στην παραλία του Ρεθύμνου και στα Λιοντάρια και στον Κούλε του Ηρακλείου «Ο σασμός». Είδαν μέρος των γυρισμάτων και φωτογραφήθηκαν δίπλα στους ηθοποιούς της δημοφιλούς σειράς στην τηλεόραση…

*Είναι η πιο μεγάλη προβολή της Κρήτης και θα φέρει κόσμο το επόμενο καλοκαίρι.

*Δεν είναι καιρός για όπερες και συναυλίες με μαζική συμμετοχή. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, μετά την όπερα, βρέθηκαν πολλοί θετικοί στον κορωναϊό.

*Στρέφονται στον πρωτογενή τομέα πτυχιούχοι πανεπιστημίου. Οι πολλοί, δυστυχώς, θα ζουν με το όνειρο του πτυχίου.

*Θυμίζει τις καλές εποχές του ο ΟΦΗ των τελευταίων εβδομάδων με τον Νιόπλια τιμονιέρη. Σοβαρός και οργανωμένος, πήρε στοιχεία από τον αείμνηστο Γκέραρντ.

*Μπόρης: Ούτε τη γιορτή σου δεν αφήνεις να χαρείς. Ίσως του… χρόνου!