Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έκθεση ζωγραφικής «Αναδρομές / Retrospectives»

Εγκαίνια: 22 Οκτωβρίου, 18:00 έως 22:00 μμ

ΛRT Gallery Μορφές
Έκθεση: Γιάννης Διαλινός
Επιμέλεια: Ηλίας Ηλιάκη
Εγκαίνια: 22 Οκτωβρίου, 18:00 έως 22:00 μμ

Ο Ηλίας Ηλιάκης και η ΛRT Gallery Μορφές παρουσιάζουν την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Διαλινού με τίτλο «Αναδρομές / Retrospectives».
Η έκθεση επικεντρώνεται στο έργο του καλλιτέχνη από το 2010 μέχρι το 2021.

Ο εικαστικός Κωστής Βελώνης σημειώνει για το έργο του Γιάννη Διαλινού: «Όσο μυστηριώδης και αν φαίνεται η δουλειά του Γιάννη Διαλινού, μπορεί να προσδιορισθεί στα πλαίσια ενός κοινωνικού ρεαλισμού, αποβλέποντας στις συνέπειες της κατάρρευσης του οικοδομήματος των αξιών ενός παλαιότερου κόσμου. Όμως, αυτός ο κόσμος στο βάθος συμβιώνει με το νεότερο αφού για τον ζωγράφο η ρήξη μεταξύ του νέου και του παλαιού δεν εμπεριέχει το credo ενός φανατισμού.
Ακόμα και στιλιστικά το έργο του Διαλινού αγνοεί τις ακραίες τοποθετήσεις της μοντερνικότητας. Σαν ένα καλειδοσκόπιο που εμπεριέχει τα ίχνη των προγενεστέρων και επόμενων σχηματισμών, έτσι και τα ακρυλικά του Διαλινού διεισδύουν στο χρόνο πολυσυλλεκτικά μαζεύοντας ως υλικό το χρονικό της ζωής μας.
Σχεδιάζει φιγούρες όπου πέρα από την φανταστική υπόσχεση ηδονής, μαρτυρούν την οδύνη τους σε ένα ισοπεδωμένο περιβάλλον που έχει πάψει να αντιστέκεται και παραδίνεται στους πειρασμούς του την ίδια στιγμή που απομονώνεται περισσότερο.»

Ο Γιάννης Διαλινός γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Από το 2012 ζει και εργάζεται στα Χανιά. Έχει παρουσιάσει έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου - 20 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα μέχρι Σάββατο 10:00-14:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΡΦΕΣ» Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: +30 28310 50271
E-mail: iliasmorfes@gmail.com

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ.