Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έκλεισαν τις πίσω πόρτες για τον…ιό

Στα πέριξ

*Από τις πίσω πόρτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου… βρήκε ανοιχτά ο κορωναϊός  και μπούκαρε, μολύνοντας όσους έβρισκε μπροστά του. Και συνοδούς και ασθενείς και γιατρούς και είναι πολλοί…

*Γι αυτό, επειδή η διασπορά είναι εκτεταμένη, η διοίκηση του ιδρύματος έκλεισε όλες τις πίσω πόρτες από όπου εισέρχονταν χωρίς κανένα έλεγχο οι συνοδοί. Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι προσπάθειες εντοπίζονται στον εντοπισμό και την καταπολέμησή του…

*Η διασπορά  βρέθηκε στην παθολογική κλινική, την ογκολογική και την νευρολογική και οι ασθενείς που μολύνθηκαν μεταφέρθηκαν στην κλινική covid.

*Η βραζιλιάνικη μετάλλαξη αποδείχτηκε πιο θανατηφόρα στους νεαρούς παρά στους ηλικιωμένους.

*Να ανοίξουμε κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας για να προχωρήσει η ζωή, υποστηρίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης. Και τα δυο μαζί δεν γίνεται υποστηρίζουν Κρητικοί καθηγητές και ερευνητές που διαπρέπουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρών του εξωτερικού…

*Θα τριπλασιαστούν τα κρούσματα εάν θα ανοίξουμε πρόωρα προειδοποιεί ο διακεκριμένος ερευνητής στην Αμερική Γιώργος Παυλάκης και ζητά προσοχή γιατί η Ελλάδα εάν δεν προσέξει θα γίνει Πορτογαλία.

* «Βράζει» η Αττική στις μολύνσεις, «βράζει» και το Ηράκλειο. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και στις απλές κλινικές πολύ σύντομα πολλαπλασιάστηκαν, όπως και στις ΜΕΘ των νοσηλευτικών καταστημάτων της Κρήτης. Ακόμα και σε αυτά που ο ιός δεν είχε προηγούμενα μεγάλη διασπορά.

*Και αυτοί που δεν πείθονται για το φονικό πέρασμα του ιού, ίσως πεισθούν με όσα βγάζει προς τα έξω νέος γιατρός. Τρόμος και πανικός λέει.

*Μπρος και πίσω ρέμα για την κυβέρνηση που την διχάζουν τα κρούσματα και η οικονομία.

*Γιατροί επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους και επικαλούνται διάφορες πηγές και επιστημονικές ανακοινώσεις. Μπερδεύουν όσους τους ακούνε και σκέφτονται εάν θα κάνουν το εμβόλιο.

*Και τα πράγματα τους φαίνονται μαύρα, ακούγοντας θανάτους νέων ανθρώπων μετά το εμβόλιο.

*Μετά τις άδειες καρέκλες στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ήλθαν και τα άδεια παπούτσια που απλώθηκαν  σε όλο τον χώρο. Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία εμπόρων και βιοτεχνών για το αδιέξοδο που βρέθηκαν από την πανδημία.

*Παρατείνεται το σχολικό έτος έως το τέλος Ιουνίου, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας. Μια χρονιά που μπερδεύτηκε σε στυλ ακορντεόν από την δια ζώσης διδασκαλία στην τηλεκπαίδευση. Και όσα έμαθαν οι μαθητές.

*Με χαλαζόπτωση μας αποχαιρέτησε την τελευταία του μέρα ο Μάρτιος. «Μάρτης γδάρτης», κατά τη λαϊκή ρήση!

*Εσείς θα πηγαίνατε με…ψιλοτάκουνα στο χωράφι; Κι όμως η βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. Θεοδώρα Τζάκρη το τόλμησε στην αυτοψία που έκανε στις πληγείσες από τον παγετό εκτάσεις της εκλογικής της περιφέρειας  στην Πέλλα.

*Θα ξέρει καλύτερα ο Καρτερός τον Βαρουφάκη που έγραψε ότι είναι «νούμερο, φραμπαλάς, φιγουρατζής, επικίνδυνος». Διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην κτβέρνηση Συ.Ριζ.Α.

*Δεν έχουν τέλος οι μηνύσεις κατά του Λιγνάδη για βιασμό. Ακόμα και για υποθέσεις του 2018!

*Ρεκόρ θανάτων φέτος στους δημοσιογράφους και τελευταία πέθανε στα 56 του χρόνια, χτυπημένος από την γνωστή αρρώστια ο Παναγιώτης Νεστορίδης, με τεράστια δράση στον συνδικαλισμό του κλάδου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και εργάστηκε σε πλήθος εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και σε ιστοσελίδες.    

*Κατά του δημάρχου, αντιδημάρχων και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στρέφονται οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, επειδή υποστηρίζουν η διοργάνωση «δεν έτυχε της πρέπουσας προσοχής».

*Μπόρης: Κάθε μέρα και περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία της Κρήτης και, φυσικά, οι μολύνσεις πιο πολλές.