Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έκοψαν την "κορδέλα" στην αίθουσα "Κρητικών Προσωπικοτήτων"

Τα εγκαίνια, έγιναν στην έδρα του ιδρύματος στο Παγκράτι, ενώ Αγιασμό πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κρητική Εστία τα εγκαίνια της αίθουσας "Κρητικών Προσωπικοτήτων". Τα εγκαίνια, έγιναν στην έδρα του ιδρύματος στο Παγκράτι, ενώ Αγιασμό πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Στην αίθουσα εκτίθενται ιστορικά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα κρητικών προσωπικοτήτων, καθώς και φωτογραφικό υλικό.
 
Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ήταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης και Κώστας Κυρανάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κρητικής Εστίας Αντώνης Μυτιληνάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Γιώργος Δημόπουλος και Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, κ.α.

Ευχαριστίες του Προέδρου της Κρητικής Εστίας στο Γ. Πατούλη για τη στήριξή του

O Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κρητικής Εστίας Αντώνης Μυτιληνάκης ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής και Προσωπικά ο Γ. Πατούλης στηρίζουν έμπρακτα την Κρητική Εστία. Μάλιστα με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 150.000 ευρώ επετεύχθη η αναβάθμιση αιθουσών φιλοξενίας της Κρητικής Εστίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Γ. Πατούλη, ο οποίος κατάγεται από το Καβούσι Ρεθύμνου και από τα Χανιά, για τη στήριξη που μας παρέχει ως Περιφερειάρχης Αττικής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να είναι στο πλευρό μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα εγκαίνια της αίθουσας δήλωσε: «Είναι τιμή μου να κατάγομαι από ένα νησί οι άνθρωποι του οποίου μεγαλουργούν σε όποιο σημείο του πλανήτη και να βρεθούν. Αυτός ο ιερός τόπος, η Κρήτη, έχει γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα χάρη στη προσφορά και την συμβολή των ηρώων του, των αγωνιστών, των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Η αίθουσα αυτή αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα τα άξια κρητικά τέκνα και είναι ένας χώρος στον οποίο αξίζει να φέρουμε τα παιδιά μας για να δουν από κοντά τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει για να είναι η Κρήτη σε ένα από τα ψηλότερα βάθρα της Ελληνικής Ιστορίας. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως το πράττει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση που έχει στο επίκεντρό της την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Κρητικής Εστίας κ. Μυτιληνάκη για την άξια προσπάθειά του να αναβαθμίσει την Κρητική Εστία. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής βρισκόμαστε κοντά του, αναγνωρίζουμε το έργο του και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε. Ένα έργο που είναι προς όφελος των φοιτητών της Κρήτης, αλλά και των νέων ανθρώπων που ξεκινούν τη ζωή τους. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει έμπρακτα να είναι κοντά στην Κρητική Εστία».

Πηγή: ΑΠΕ, cretalive.gr