Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ένα έγκλημα που θα μας στοιχειώνει

Στα πέριξ
 
*Τα δάκρυα από τον εθνικό θρήνο θα γίνουν ποτάμι και θα τους πνίξουν. 
 
*Ο Μητσοτάκης ας κρατήσει τη συγνώμη, έστω και μετά από πέντε μέρες, για τον εαυτό του. Δεν την θέλουμε. Όλα για το θεαθήναι! 
 
*Και ζήτησε, αυθαίρετα, συγνώμη και για τους άλλους που κυβέρνησαν  τον τόπο ώστε να… μοιραστούν τις ευθύνες…
 
*Η τραγωδία ήταν έγκλημα. Όλα με τον αυτόματο πιλότο…
 
*Δεν θα σωπάσουν ποτέ οι δεκάδες νεκροί από ψηλά και οι συγγενείς τους…
 
*Οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι που βγήκαν στους δρόμους θα τους γκρεμίσουν…
 
*Σε αυτή τη χώρα ζούμε από τύχη, είναι θαύμα. Πάμε κι όπου βγει…
 
* Και σε αυτή την πορεία οδηγούν την Ελλάδα  και την έφτασαν  στον πάτο του βαρελιού…
 
*Θέλουμε να φαινόμαστε Ευρωπαίοι αλλά σε αυτή την Πατρίδα, περήφανη και αξιοπρεπή χώρα σε πεθαίνουν…
 
*Την κυβερνούν και εναλλάσσονται οι γνωστές οικογένειες που ακολουθούν την ίδια γραμμή…
 
*Και βρήκαν στην τραγωδία, δυστυχώς, υπερασπιστές της δημοσιογράφους. Ας πάνε αυτοί(Πρετεντέρης, Πορτοσάλτε, Χιώτης) και οι οικογένειες τους να γίνουν θυσία για να… φτιαχτεί και ο σιδηρόδρομος, όπως έγινε με τα πλοία και τους δρόμους, Τέτοια κατάντια!
 
*Οι τέσσερις-πέντε, που έδειξαν και σε αυτό το μεγάλο εθνικό πένθος, το πρόσωπό τους, δίδουν ρεσιτάλ τηλεοπτικής αθλιότητας…
*Δεν είναι όλοι το ίδιο με τους άθλιους σε… διατεταγμένη υπηρεσία παπαγάλους …
 
*Καθυστέρησε να ζητήσει συγνώμη ο Μητσοτάκης, αστόχησε ο Γεραπετρίτης στη συγκρότηση της επιτροπής που αυτοκαταργήθηκε… Οι διορισμένοι από την κυβέρνηση ελεγκτές να ελέγξουν τους ελεγχόμενους…
 
*Δόθηκαν 14,5 δις. ευρώ και χάθηκαν, άγνωστοι πού, για τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου αλλά αυτοί επέμεναν στον ασύρματο και χειροκίνητα… Άξιοι!
 
*Για να αρπάζουν οι Πάτσηδες τα σπίτια των ανθρώπων που τους οδηγήσατε στη φτώχια και στην εξαθλίωση, το έκαναν ηλεκτρονικά. Η εθνική οργή θα τους θανατώσει…
 
*Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, λοιπόν, και η ζωή μας χειροκίνητη…
 
*Μιλούσαν από ενωρίς για το δυστύχημα που έρχεται, για την απαρχαιωμένη κατάσταση του δικτύου, για την υποστελέχωση αλλά  αλλού ασχολούνταν και πρώτος ο υπουργός της… αραχτής Καραμανλής…
 
*Ο ένας Καραμανλής πτώχευσε τη χώρα και ο άλλος, του Αχιλλέα, των Μεταφορών, με την παρατεταμένη αδράνειά του άφησε το μέλλον της Ελλάδας να χαθεί στα βαγόνια του τρόμου!
 
*Μόλις λίγες μέρες πριν από το βήμα της Βουλής ο Καραμανλής του Αχιλλέα, υπερασπίζονταν, με βεβαιότητα σηκώνοντας το δάκτυλο, την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Αίσχος!
 
*Και όμως τον… τίμησαν Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης επειδή, λέει, παραιτήθηκε μετά την τραγωδία. Τέτοια ευτέλεια!
 
*Και αφού τον τίμησαν, που άφησε να διεπραχθεί αυτό το έγκλημα, λένε ότι μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές. Τέτοιο θράσος και τέτοια κατάντια!
 
*Του είχαν γράψει και τι θα πει αλλά του έδιδαν γραπτά και πως θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ακόμα και τι θα πει εάν επιμένουν στην ερώτηση. Κρύφτηκε πίσω από τον θάνατο των παιδιών χωρίς καμιά ντροπή!
 
*Εκτός από την πολιτική ευθύνη υπάρχει και ποινική για τους πολιτικούς; Ή είναι όλα όπως τους εξυπηρετούν, ώστε να είναι στο απυρόβλητο και στα μέτρα τους, οι νόμοι;
 
*Ο σταθμάρχης που προφυλακίστηκε δεν έκανε ούτε για αχθοφόρος  αλλά και ο υπουργός θα ήταν ακατάλληλος και για αχθοφόρος.  
 
*Θα το κουκουλώσουν και αυτό το έγκλημα, όπως και τόσα άλλα. Θα το αφήσουν να σέρνεται μέχρι να παραγραφεί;
*Δεν ήταν ατυχία ήταν δολοφονία…
 
*Όλη η Ελλάδα θρηνεί και θάβει τους νεκρούς της. Την άνοιξη της χώρας, τους νέους ανθρώπους που τους δολοφόνησε η ανίκανη κυβέρνηση, με τις πολιτικές που δεν εφάρμοσε!
 
*Η Δημοκρατία είναι σε «ολισθηρό δρόμο» και κλονίστηκε σημαντικά το 2022…
 
*Η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο «επιτελικό κράτος», στο Κράτος των… αρίστων είναι το «μελανό σημείο».
 
*Συμβολισμός στην κινητοποίηση των νέων έξω από το υπουργείο Μεταφορών: Σε 57 άδειες καρέκλες έβαλαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο…
 
*Σε ένα πλακάτ οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθηνών έγραψαν: «Οι συμφοιτητές μας λείπουν, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. Δολοφόνοι».
 
*Αυτά τα παιδιά ετοιμάζουν το μέλλον τους, μακριά από τη σήψη και τη διαφθορά. Γι αυτό φωνάζουν στον Μητσοτάκη και τους λοιπούς της παρέας του: «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή» και «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί»…
*Του λένε ακόμη ότι «των νεκρών θα γίνουμε φωνή η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί».
 
*Είναι λαοκτόνοι, σκοτώνουν τα όνειρα των παιδιών μας, το μέλλον των εγγονών μας, ρημάζουν το αύριο της πατρίδας μας.
 
*Βγήκαν στους δρόμους και οι τραμπουκισμοί των ΜΑΤ δεν ανακόπτουν την οργή της νεολαίας…
 
*Μετά τους πλειστηριασμούς 700 χιλιάδων σπιτιών που βγάζουν στο σφυρί ολοκλήρωσαν την καταστροφή τους με την τραγωδία στα Τέμπη. 
 
*Με σπασμένα φτερά θα πάνε στις κάλπες Μητσοτάκης και οι πέριξ  αυτού. Τώρα του εισηγούνται  εκλογές στις 21 Μαΐου και επαναληπτικές στις 2 Ιουλίου…
 
*Δεν τους εξυπηρετούσε η 9 Απριλίου που είχαν… «κλειδώσει» καθώς συμπίπτει με τα 40ημερα μνημόσυνα των νεκρών στην τραγωδία των Τεμπών.
 
*Μαύρα σύννεφα στη Ν.Δ. φέρνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις. Ακόμα και οι μέχρι τώρα αμετακίνητοι του χώρου της Δεξιάς θα μετακινηθούν.
 
*Ο οικονομολόγος του Πα.Σο.Κ. του Νίκου Ανδρουλάκη Ηλίας Κικίλιας, χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης του. Πρόσωπο του περιβάλλοντος Παπανδρέου.
 
*Άνθρωπος του Ανδρέα Παπανδρέου ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης, υποψήφιος βουλευτής στον δυτικό τομέα Αθηνών. Λένε σήμερα ότι «η φωνή του Κανελλάκη πρέπει να ακούγεται στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Είναι απαραίτητη».
 
*Στην Κρήτη ο Γιάννης Κανελλάκης είναι ιδιαίτερα αγαπητός και με προσφορά μέσα από τα ρεπορτάζ του σε μεγάλα μέσα της Αθήνας και από την συμπαραγωγή του με τον συνάδελφό του Μανόλη Παντινάκη σε ιστορικά ντοκιμαντέρ…
 
*Έχει και πλήθος φίλων που τον αγαπούν και κρατούν επαφή μαζί του.
 
*Οδηγεί στην εξαθλίωση ανθρώπους, με τις επιλογές του, ο Μητσοτάκης αλλά είναι αμετακίνητος στις θέσεις του: Θέλει, ως καθαρόαιμος νεοφιλελεύθερος, να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό.
 
*Ξεσπούν σε απεργίες για το έγκλημα των Τεμπών η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς. Δεν καταπίνεται!
 
*Ήταν πρωτοφανής και απάνθρωπη εικόνα αυτή στον Ωρωπό που με λάστιχο έπλυναν ηλικιωμένη μέλη δημοτικού ασθενοφόρου. Οι άθλιοι!
 
*Θα δουν επιτέλους και τα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα στην ενδοχώρα της Κρήτης; Τις πιο πολλές φορές ένας χωροφύλακας μένει στο τμήμα για να μην είναι… άδειο!
 
*Γι αυτό και η εγκληματικότητα πάει ψηλά σε κάποια χωριά και δεν μπαίνει φραγμός.
 
*Το Ρέθυμνο έχασε τον άνθρωπο του στον Πολιτισμό, τον σκηνοθέτη Μανώλη Ζαχαράκη. Η απουσία του ήδη είναι εμφανής. Να είναι καλά εκεί που εγκαταστάθηκε ο καλός φίλος.
 
*Μπόρης: Θα απαλύνει ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ τον αβάσταχτο πόνο των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους στο τρένο; Πάντα θα υπάρχει μια μεγάλη απουσία στην ύπαρξή τους…