Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ένοπλη επίθεση στο Στρασβούργο

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

ένοπλη επίθεση στρασβούργο κρητικοί ευρωβουλευτές

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν απόψε στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει.

Δίπλα ακριβώς στη σκηνή ήταν ευρωβουλευτές από την Κρήτη ο Μανόλης Κεφαλογιάννης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

"Από θαύμα γλιτώσαμε...εγινε δίπλα μας" είπε στο Cretalive ο Ν.Ανδρουλάκης, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται αποκλεισμένος κοντά στη σκηνή του περιστατικού. "Παραμένουμε στο χώρο, καθώς υπάρχει αποκλεισμός από την αστυνομία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. 

Πολύ κοντά στο περιστατικό και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος είπε στο cretalive ότι βρισκόταν σε εστιατόριο 100 μέτρα από την επίθεση.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d' Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω, όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Α. Βικέτος.

"Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση", ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.