Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ένταση στην έναρξη των εργασιών στο Πάρκο Γεωργιάδη

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν τα μέλη των «Φυλών του Πάρκου»

Εν μέσω εντάσεων ξεκίνησαν σήμερα τα έργα ανάπλασης στο Πάρκο Γεωργιάδη. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, τα μέλη των "Φυλών" απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ και λοιπών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν (ίδιας έκτασης) επεισόδια, προσαγωγές ή συλλήψεις όπως την προηγούμενη φορά.

Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, εκτός από τον εργολάβο, αντιδήμαρχοι αλλά και η Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου κ. Ευγενία Στυλιανού η οποία είχε συνεχείς... διαπραγματεύσεις με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, που ενέμεναν στην πάγια θέση τους, ότι δεν επιθυμούν να γίνουν παρεμβάσεις στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Από τον Δήμο επικαλούνταν συνεχώς την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο "άναψε" το "πράσινο φως" στο έργο ανάπλασης του ιστορικού Πάρκου. Σαν ακλόνητο επιχείρημα των ανθρώπων της δημοτικής αρχής ήταν και η δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εναντίον του έργου 26 πολίτες.

Οι "Φυλές" από την άλλη ζήτησαν νέα παράταση προκειμένου να μελετήσουν το δημόσιο έγγραφο της δασικής υπηρεσίες, που τους παραδώθηκε από ανθρώπους του Δήμου.

Καθώς η ώρα περνούσε, και καμία πλευρά δεν υποχωρούσε, οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να «σπάσουν» την ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει όσοι εναντιώνονταν στα έργα. Με την απώθηση των «Φυλών», άνοιξε ο δρόμος για την είσοδο των μηχανημάτων του εργολάβου. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν και το εργοτάξιο οριοθετήθηκε.