Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έξαλλος για τις «αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Προειδοποίηση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την πανδημία: «Σταματήσαμε να ακούμε τους ειδικούς»

Στην αντεπίθεση περνά ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος σε «αντιεπιστημονικές ανοησίες», σε περιοχές που οι πολίτες αποφεύγουν να κάνουν το εμβόλιο για κορονοϊό εμφανίζοντας χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στην πανδημία, ενώ επικαλέστηκε τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) για αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμήν του καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική. Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) για αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, επαναλαμβάνοντας πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

Οξεία επίθεση Τσιόδρα

Παράλληλα, εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι, όπως ανέφερε, «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, όπως είπε «στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις». Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.

Πηγή: ethnos.gr