Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Νέα χρηματοδότηση ύψους 120 χιλιάδων ευρώ

δήμος αγίυο βασιλείου αποκατάσταση έργα

​Έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου δρομολογούνται στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, μετά τη νέα χρηματοδότηση που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών , ύψους 120 χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές του από την κακοκαιρία.

Η συγκεκριμένη πίστωση θα χρηματοδοτήσει έργο 200.000 ευρώ (τα 80.000 ευρώ είναι πόρους Δήμου) του οποίου η μελέτη αφορά την αποκατάσταση του δρόμου Καρίνες-Λίβαδος αλλά και μικρότερης έκτασης έργα στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου όπου υπάρχουν ζημιές από θεομηνίες.   

 Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δεν παρέλειψε ούτε αυτή τη φορά  να ευχαριστήσει τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου  και τον ακούραστο συνεργάτη του κ. Μαρίνο  Ρουσιά και συμπλήρωσε: «Ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των Καρινών αφού αποκαθίσταται ένας οδικός άξονας με την επαρχιακή οδό Σπήλι-Ρέθυμνο βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και μειώνοντας αισθητά το χρόνο και το κόστος μετακίνησης και βέβαια μεταφοράς προϊόντων αφού πρόκειται για ένα χωριό του οποίου η τοπική οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Επίσης στην συγκεκριμένη μελέτη έχουμε προβλέψει παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του Δήμου μας τα οποία έχουν υποστεί ζημιές».