Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έρχεται τσουνάμι αυξήσεων

Στα πέριξ
 
*Έρχονται οι αυξήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ και η λύση για να απορροφηθούν αυτές οι αυξήσεις δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Φυσικά, ο υπουργός Οικονομικών, απόκλεισε οριστικά μείωση του ΦΠΑ που ανακάλυψε ο Άδωνις…
 
*Ο ένας υπουργός ακυρώνει τον άλλο και ο καταναλωτής καλείται και  πάλι να μετράει το ρευστό που έχει στην τσέπη όταν πάει για ψώνια. Δύσκολοι καιροί και αναμενόμενοι…
 
*Και οι αυξήσεις που είχαν προγραμματιστεί να επιβληθούν  στα τέλη Μαρτίου, επισπεύδονται, ίσως και από την άλλη βδομάδα.
 
*Η εκλογή του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης ήταν αυτή που θα έρχονταν, γι αυτούς που γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά στην Κρήτη. Τις τελευταίες μέρες ακούστηκε ένα ακόμα όνομα ιεράρχη ότι ίσως να κερδίσει στη… στροφή…
 
*Σε αυτά τα δέκα και πλέον χρόνια στην έδρα της Μητρόπολης έδωσε δείγματα άξιου ποιμενάρχη με ευρύτητα στη σκέψη, κοντά στους νέους και στα ενδιαφέροντά τους και μακριά από τα στεγανά της θρησκοληψίας…
 
*Θυμούνται γείτονες του στην περιοχή της Παναγίας των Σταυροφόρων, στην πλατεία Κορνάρου, τον Ευγένιο ή Ευάγγελο Αντωνόπουλο από μικρό παιδί στην συγκεκριμένη εκκλησία και αργότερα διάκονο. Θυμούνται «τον Βαγγελάκη», όπως τον έλεγαν, «τον γιό του μανάβη, που θα έφτανε ψηλά».
 
*Το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό, προετοιμάζει τους Έλληνες η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Συνέστησε, όμως, υπομονή «για λίγο καιρό ακόμα».
 
*Για καλό και για κακό, πολίτες του Ηρακλείου και αλλού, σπεύδουν για το εμβόλιο  στα καθορισμένα σημεία του ΕΟΔΥ. Και υπό βροχή!
 
*Αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, η Ελλάδα κατέχει την Τρίτη θέση σε κρούσματα και την έκτη σε θανάτους στην Ευρώπη.
 
*Ο γκουρού της εξέλιξης της πανδημίας Κρίστοφερ Μιούρει προβλέπει το τέλος της πανδημίας με το τέλος της «Όμικρον» τον Μάρτιο
 
*Φαίνεται και οι άνθρωποι να νιώθουν ότι πλησιάζουμε προς το τέλος την άνοιξη. Αλλά μέχρι τότε ετοιμαστείτε, και πρώτα οι ευπαθείς ομάδες με υψηλού κινδύνου, για την τέταρτη δόση…
 
*Ο Μπουρλά, πάντως, μιλάει ότι θα απαλλαγούμε μετά από δέκα χρόνια. Ενώ ορισμένοι άλλοι επιστήμονες, διεθνούς κύρους και αναγνώρισης, εκτιμούν ότι Μάρτιο ή Απρίλιο φτάνουμε στο τέλος. Εκτός, συμπληρώνουν άλλοι, εάν προκύψει εν τω μεταξύ άλλη μετάλλαξη.
 
*Ποιος είπε την περίφημη φράση τον Απρίλιο του 2000 και έμεινε στην ιστορία ότι «τα πιράνχας κατατρώγουν το σώμα της Δημόσιας Υγείας;»
 
*Από τους πιο συμπαθείς στα τοπικά μέσα, σε αυτό το επιβαρυμένο κλίμα, που κρατά σε… εγρήγορση  τους πολίτες σαν άλλος Τσιόδρας έχει αποδειχτεί ότι είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης…
 
*Έχει τεθεί, παρόλα αυτά, και στο στόχαστρο των «Μαχητών του Χριστού» που εξακολουθούν να τον ενοχλούν και να  τον απειλούν. Δεν τους λαμβάνει, όμως, υπόψη του και συνεχίζει να κάνει προγνώσεις με τα μοντέλα του. Και δεν πέφτει έξω!
 
*Αγαπημένος των μέσων του Ηρακλείου είναι και ο Μύρων Χιλετζάκης, γνωστός ανερχόμενος …αγροτοπατέρας του Ηρακλείου. Και βέβαια, ούτε και τον ίδιο… χαλάει  κι ας τον κάνουν κάποιες φορές και μαϊντανό!
 
*Αυτό τον καιρό ο Μύρων, με αγάπη στα κρητικά προϊόντα και στην προώθησή τους στην τοπική κατανάλωση, ασχολείται με την σταφίδα και την είσοδό της στα κυλικεία των σχολείων για να την καταναλώνουν οι μαθητές.
 
*Τους… ταρακούνησε λίγο στο Ρέθυμνο και στο εκεί νοσοκομείο ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την επίσκεψη της  κυρίας Περσεφόνης, της μητέρας του. Και φυσικά από την οργή του δεν ξέφυγαν  ούτε ο Πλεύρης ούτε ο Άδωνις που έσπευσε να τον υπερασπιστεί…
 
*Επιχείρησε να δικαιολογήσει και να τα μαζέψει ο διοικητής του ιδρύματος Λευτέρης Μαρκάκης, αλλά δεν μπόρεσε. Έκανε ένα απλό πασάλειμμα! 
 
*Είναι ορατά τα προβλήματα και δια… γυμνού οφθαλμού και πριν μερικές μέρες γιατρός που υπηρετεί εκεί,τα πρόταξε σε επιστολή που έδωσε στον Τύπο. Μετά ήρθε η… σιωπή!
 
*Έφερε θλίψη σε παράγοντες της δημόσιας ζωής και φορείς του Ηρακλείου, ανάμεσα  σε αυτούς και στο σύνολο των δικηγόρων ο θάνατος του δικηγόρου Στέλιου Καστρινάκη. Μένει στην αιωνιότητα.
 
*Υπάρχει… ειδικότητα και την υπηρέτησε υπουργός με προώθηση αμφίβολης ποιότητας προϊόντων από περιθωριακά κανάλια. Καραμπινάτη κερδοσκοπία…
 
*Και το χούι δεν κόβεται, ας έγινε και υπουργός!
 
*Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος ανέρχεται στο… αστρονομικό ποσό των 42 ευρώ ανά νοικοκυριό!
 
*Μεγαλώνει ο αριθμός των σχολείων του Ηρακλείου  που τελούν υπό κατάληψη. Θέμα τους ο κορωναϊός. Αναμένονται και άλλες μονάδες να κλείσουν τις επόμενες μέρες.
 
*Οι εξελίξεις στην πολιτική από επικοινωνιολόγους και πολιτικούς αναλυτές: Κυριαρχεί η Ν.Δ. αλλά έχει πολιτική φθορά, παρατηρείται μετεκλογική καθίζηση του Συ.Ριζ.Α. και ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος Πα.Σο.Κ.-Κιν. Αλ. είναι «το νέο παιδί στην πόλη».
 
*Μπόρης: Και εξ… ατυχημάτων προέρχονται θάνατοι στα δυτικά της Κρήτης!