Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έρχονται τα δύσκολα

Στα πέριξ

*Πανηγυρική η νίκη του Μητσοτάκη και της Ν.Δ. και στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Οι μισοί σχεδόν προτίμησαν την παραλία παρά την ψήφο. Έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα είχε φανεί από ενωρίς!

*Τα δύσκολα, παρά τους θριάμβους, θα έρχονται εν καιρώ και όσοι πίστεψαν όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός θα πρέπει μάλλον να τα ξεχάσουν! Θα είναι το δεύτερο… ημίχρονο της προηγούμενης θητείας με όσα έγιναν και πάντα δεν ήξερε!

*Λίγους μήνες πριν τοπικός πολιτικός παράγοντας διατύπωνε τους φόβους του για την εκτόξευση του δημοσίου χρέους. Και βέβαια οι ρυθμοί του μεγεθύνονται επικίνδυνα.

*Μεγάλος ο αριθμός των μελών της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε. Είπαν ότι θα έπρεπε να ικανοποιηθούν και γηγενείς όλων των τάσεων της Δεξιάς(Σαμαράς, Καραμανλής) και οι προερχόμενοι από τους κεντρώους και εκσυγχρονιστικούς χώρους…

* Αλλά στους πιστούς ανθρώπους της Ντόρας από το παρελθόν είναι η πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που ορκίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών…

*Επί Δένδια «έλυνε και έδενε» στο υπουργείο Εξωτερικών και τα κρίσιμα πόστα στο υπουργείο κατείχαν άνθρωποί της, κουμπάροι και φίλοι… Ήταν αμετακίνητη!

*Και βέβαια έχει πρόσβαση η Ντόρα στην κυβέρνηση όσο κι αν την άφησε και τώρα έξω από το σχήμα ο αδερφός της.

*Σοβαρό το ολίσθημα του Κωστή Χατζηδάκη το βράδυ των εκλογών να συγκρίνει τους «Σπαρτιάτες» με τον νεοναζί Κασιδιάρη με τον πρόσφυγα Πανιώνιο της Νέας Σμύρνης. Η δήλωσή του δεν έμεινε αναπάντητη.

*Εκτός Βουλής και πάλι, στις λεπτομέρειες, ο Γρηγόρης Πασπάτης. Του έφαγε την έδρα ο εκλογικός νόμος κι ένας πρώην bodybuilder, υποψήφιος με το κόμμα των "Σπαρτιατών"...

 

*Κρίμα, διότι ο γιατρός θα πρόσφερε πολλά, λένε πολλοί στο Ηράκλειο. Και δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε, γνωρίζοντας το ήθος και την ποιότητα του κ. Πασπάτη.

*Οι "Σπαρτιάτες" ορθώς χαρακτηρίζονται "ορφανά της Χρυσής Αυγής". Χωριό που φαίνεται...

*Ας μην ξεχνάμε ότι και ο... Εφιάλτης Σπαρτιάτης ήταν, όπως υπενθύμισε και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος
 

*Κυκλοφορεί ευρέως: Υπουργός Εργασίας ο Άδωνις, τα ύστερα του κόσμου!

*Από τους πρώτους, ίσως και ο πρώτος, που έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Είναι μέλος σήμερα του Πολιτικού Συμβουλίου του Πα.Σο.Κ. , άνθρωπος του Σημίτη, βέβαια.

*Ακούγεται ότι στον πρώτο ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης θα τον ανταμείψει δίδοντας του χαρτοφυλάκιο! Θα το δούμε και αυτό.

*Δεν θα είναι περίεργο, διαπιστώνουν παλαιοί Πα.Σο.Κοι, του Ανδρέα στο Ηράκλειο, όταν είναι γνωστό ότι εκσυγχρονιστές, όπως ο Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη και άλλοι κατέχουν υπουργικούς θώκους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη…

*Γιατί να μείνει εκτός και ο Λοβέρδος που το πάλεψε να γίνει και πρόεδρος του κόμματος και είχε την υποστήριξη του Μητσοτάκη;

*Βέβαια, στην πορεία, αναμένονται και άλλοι του εκσυγχρονισμού και του Σημίτη και του Βενιζέλου.

*Μετά τα όσα είπε για τους καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου ο καθηγητής Ιατρικής και βουλευτής της Ν.Δ. στην Εύβοια Σπύρος Πνευματικός και οι δηλώσεις του ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, παρέδωσε την έδρα στο κόμμα όπως είχε υποσχεθεί…

*Βέβαια σε αυτά τα ζητήματα χρειάζεται μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

*Θα επαναθεμελιώσει το ΕΣΥ ο Χρυσοχοΐδης; Στη μνήμη του πρώην συντρόφου του Γιώργου Γεννηματά.

*Με τα θέματα που υπάρχουν στο εσωτερικό του Συ.Ριζ.Α. θεωρείται ανέφικτο να ασκεί δυναμική αντιπολίτευση. Τα ακροδεξιά κόμματα και κομματίδια δεν θα είναι απειλή για τον Μητσοτάκη. Δεξιά και ακροδεξιά κόμματα, βέβαια, είναι επικίνδυνα για την Δημοκρατία.

*Ο Ανδρουλάκης καραδοκεί, επιδιώκοντας να φέρει το Πα.Σο.Κ. αξιωματική αντιπολίτευση.

*Τελικώς η επιλογή Τσίπρα να θέσει υποψηφιότητα και στο Ρέθυμνο, αποδείχτηκε  λάθος που λειτούργησε αρνητικά και για το κόμμα και για τον ίδιο και για τον πρώην βουλευτή του Ανδρέα Ξανθό… Μάλλον παρασύρθηκε για να βοηθήσει να ανακτήσει την έδρα που κατείχε.

*Ο κ. Ξανθός, μαθαίνουμε, ετοιμάζεται να φορέσει ξανά την ιατρική ποδιά και να επιστρέψει στα επιστημονικά του καθήκοντα...

*Φυσικά η διαφορά στις ψήφους των δυο κομμάτων στην περιφέρεια Ρεθύμνου τριπλασιάστηκε. Ο Χνάρης, ας ήταν υποψήφιος και ο Τσίπρας, τον κατατρόπωσε.

*Σήμερα τα κομματικά στελέχη στις πόλεις που χάθηκαν έδρες, όπως στο Ρέθυμνο, έχουν παρηγοριά την ανασύνταξη. Και ελπίζουν!

*Δεν ανέμενε κανείς, ούτε βέβαια ο ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας του Συ.Ριζ.Α. Βαγγέλης Αποστολάκης, την βαριά ήττα του κόμματός του και στον δεύτερο γύρο.

*Ήταν ένα βαρύ όπλο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Αποστολάκης, τον έριξε στην πατρίδα του μήπως και αλλάξει το κλίμα, όμως δεν άλλαξε…

*Δεν αμφισβητείται επί του παρόντος ο Τσίπρας είπε ο ίδιος αλλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές «πρέπει να σταθούμε με αξιοπρέπεια». Θα ξεσηκωθούν οι τάσεις δείχνουν!

*Τον Καρατσομπάνη της Νίκης στη Β΄Θεσσαλονίκης τον «έφαγε» το κλάμα και το… θαύμα και δεν εκλέχτηκε.
*Ξαφνικά στο Ηράκλειο εμφανίστηκε ως βουλευτής των «Σπαρτιατών»  και ο Μιχ. Γαυγιωτάκης πρωταθλητής Κρήτης στο Boby Buildihg έμεινε εκτός ο Βαρδάκης του Συ.Ριζ.Α. Να που οι «Σπαρτιάτες» εκλέγουν και… πρωταθλητές!

*Παραμένει άγνωστο εάν θα υποστηρίξει η Ν.Δ. υποψήφιους δημάρχους σε μεγάλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο. Ακούγονται ονόματα, κάποιοι ενδιαφέρονται και κάποιοι όχι.

*Μεσολαβούν λιγότερο από τέσσερις μήνες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και σε αυτό το διάλειμμα έχουμε και τα μπάνια του λαού που έλεγε και ο Ανδρέας.

*Στις 8 και 18 Οκτωβρίου θα στηθούν ξανά κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

*Ιούλιο και Αύγουστο, αιχμή της σεζόν και φέτος στην Κρήτη οι ξενοδόχοι, σε αντίθεση με άλλες χρονιές κάνουν προσφορές…

*Δόθηκαν σε χρήση επιπλέον ξενοδοχειακές μονάδες, τουρίστες στις πόλεις πάνε κι έρχονται και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι από 80% έως τις 85%.

*Εάν η αδερφή ενός νεαρού μεθύσει σε ένα σπίτι είναι πιθανόν να την… πληρώσει ο νοικοκύρης! Ίσως, όμως και ο νοικοκύρης να έχει μεθύσει το κορίτσι, οπότε το πιθανότερο είναι να σε βρει ο αδερφός της με φίλους του να σε βάλουν στο αυτοκίνητο και να σε… ξυλοφορτώσουν για να μην το… ξανακάνεις!

*Αυτό το επεισόδιο, δυστυχώς, καταγράφηκε τελευταία στο Ρέθυμνο και υποβλήθηκαν μηνύσεις και από τις δυο πλευρές!

*Συνεχίζουν να βρίσκουν αφελείς Κρητικούς οι απατεώνες και με κάποια προσχήματα τους πείθουν και σε δευτερόλεπτα τους αδειάζουν τους λογαριασμούς. Προσοχή, λοιπόν!

*Στην Ελλάδα το βόλεμα είναι υπεράνω της προκοπής του ανθρώπου.

*Μπόρης: Περιφερόμενος πολιτευτής, όπως… πραματευτής ο αρχηγός των «Σπαρτιατών», έχει αλλάξει έως τώρα έξι κόμματα!