Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έτοιμος να φύγει στη Βρετανία ο πρώτος στο Φυσικό Αθηνών

Απογοητευμένος από την κατάσταση στα πανεπιστήμια

πρώτος πανεπιστήμιο αθηνών φυσικό ευθυμίου αγγλία

Eτοιμος να φύγει για τη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ο Σταύρος Ευθυμίου, ο φοιτητής που μπήκε πρώτος στο Φυσικό Αθηνών, στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως δηλώνει στον “Ελεύθερο Τύπο”, η απόφαση να φύγει στη Βρετανία για να σπουδάσει είναι πλέον μονόδρομος, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σχολή του με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Βλέπω τον χρόνο να κυλάει χωρίς να αλλάζει τίποτα. Τόσο καιρό περιμένω άδικα να ανοίξουν οι σχολές» αναφέρει και συνεχίζει: «Σκέφτομαι να στείλω αιτήσεις για προπτυχιακές σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια. Αν με δεχτούν το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω. Η μοναδική επαφή που έχω με τη σχολή μου εδώ και τόσο καιρό είναι μια ανακοίνωση κάθε εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα ότι η απεργία συνεχίζεται. Έχω κουραστεί από την αναμονή, στην οποία απ' ότι φαίνεται δεν μπαίνει ένα τέλος. Για εμάς τους φοιτητές που είμαστε από επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το άγχος για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η σχολή. Το μεγαλύτερο βάρος είναι το οικονομικό».

Δεν είναι μόνο το τώρα που τον ανησυχεί αλλά και το μέλλον, καθώς φοβάται ότι παρόμοια φαινόμενα θα επαναληφθούν. «Ήδη έχουν χαθεί κάποιοι μήνες. Αν στο μέλλον γίνει κάτι άλλο και διαφωνούν οι καθηγητές ή οι φοιτητές τί θα συμβεί; Θα ξανακλείσει η σχολή και θα βρεθώ σε στάση αναμονής», τονίζει ο φοιτητής.

LiFO