Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ήρθε για να μείνει ο Κυριάκος!

Στα πέριξ

*Αρέσει σε πολλούς να πολιτικολογούν και εκλογολογούν… Αλλά ο Κυριάκος ήρθε για να μείνει και «χτίζει» και για άλλες, πολλές τετραετίες.

*Ανθίζουν και τα… λουλούδια μέσα στην Αστυνομία!(και πότε δεν έβγαζε λουλούδια του… ένδοξο Σώμα)και στα σωθικά του λειτουργεί παρακράτος. Εμπλέκονται, επί του παρόντος 28 ανώτατοι και κατώτεροι αξιωματικοί. Ειδικότης τους  η προστασία πάσης φύσεως… καταστημάτων με το αζημίωτο. Πράματα και θάματα!

*Είναι… πταίσμα σε αυτά που ερευνώνται, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού και δημοτικός αστυνομικός να διακινούν ναρκωτικά στις φυλακές. Μπόχα!

*Και αυτούς τους μήνες που θα μείνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, που έχουν πίσω τους οικογένειες, η κυβέρνηση οφείλει να είναι δίπλα τους και να το δείξει. Κανένας μόνος του…

* Να μην πληρώσουν και αυτή την κρίση, όπως συμβαίνει, οι εργαζόμενοι.

*Σκέφτεται δήμαρχο(και επιτυχημένο)από το νομό Ρεθύμνου ο περιφερειάρχης για αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Μάλλον τα έχουν κουβεντιάσει και έχουν συμφωνήσει. Δεν θα είναι όνομα έκπληξη…

*Και ο Κουράκης που θέλει όσο τίποτε άλλο την Περιφέρεια Κρήτης τους έχει από καιρό έτοιμους για τις αντιπεριφέρειες. Δείτε τους στο διοικητικό σχήμα της ΠΕΔ.

*Δεν πρόλαβε να κάνει τον… Μεγάλο Περίπατο στην Αθήνα ο Μπακογιάννης και έσπευσε να τον αντιγράψει ο Λαμπρινός με τον Περίπατο στα Τείχη. Μανούλες στις αντιγραφές!

*Της φόρτωσαν με… πέτρες τη χολή και η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή αντιμετωπίζει το πρόβλημα συντηρητικά μέχρι την τελική απόφαση. Περαστικά στην κυρία Λιονή αλλά η ενασχόληση με τα κοινά έχει και άγχος και στεναχώριες.

*Είπαμε πολλοί δήμαρχοι στην Κρήτη θα αφήσουν για τούτο το καλοκαίρι γιορτές, πανηγύρια και… κούπες! Ο Κοροναϊός… χορεύει αλλιώς!

*Οπότε τέλος και γλέντια και χοροί των πολιτιστικών συλλόγων στα χωριά τους για το καλοκαίρι. Τέλος οι συνωστισμού και τα κολλητιλίκια!

*Ευλογημένος τόπος η Κρήτη και αγαπημένες οι παραλίες της  στους Ευρωπαίους. Στις ξεχωριστές που ψηφίστηκαν φέτος ο Ελαφονήσι και ο Μπάλος.

*Στην αγγλική γλώσσα εκδόθηκε και σύντομα θα διανεμηθεί στα ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία της Κρήτης το αποκαλυπτικό βιβλίο του Μανόλη Παντινάκη «Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα». Οι ξένοι φίλοι της Σύγχρονης Ιστορίας να πληροφορηθούν για τα εγκλήματα των ναζί σε βάρος και χιλιάδων Κρητικών στα ναζιστικά στρατόπεδα.

*Ευτυχώς που πήραν πίσω την απόφαση στον δήμο Αγίου Βασιλείου για την αποδοχή χρηματοδότησης  από τους Γερμανούς για έργα στο παλαιό σχολείο της μαρτυρικής Κρύας Βρύσης. Υπήρξε αστοχία αλλά διορθώθηκε.

*Ξέρετε πόσο ανέβηκε το… μαλλί για κλήσεις της Τροχαίας της δεκαετίες του 1980 που ζητούσαν  πληρωμή από τον δήμο Ηρακλείου; Με τις προσαυξήσεις της ΔΟΥ  έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 4.100 ευρώ… Άμοιρε οδηγέ παραβάτη που ψάχνεις ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι για να βάλεις στο τραπέζι σου!

*Για να δούμε πως θα τα καταφέρει ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης με τις φωτιές το καλοκαίρι. Μακάρι να φτάσει το έργο του προκατόχου του Νίκου Λαγουδάκη που και τον αριθμό των πυρκαγιών μείωσε και ήταν αποτελεσματικός στις κατασβέσεις του.

*Ψάχνει και πάλι τράπεζα ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης αφού η υπάρχουσα, αν και λειτουργούσε δυο φορές τη βδομάδα, «δεν συμφέρει και θα φύγει». Και εξυπηρετούσε τους κατοίκους των δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου. Αλλά μήπως έχει… κοινωνικό ρόλο;

*Συστήθηκε σε επιστολή του στο Cretalive News “Άνεργος ξενοδοχοϋπάλληλος ετών 58: Γιατί  να λέγομαι Έλληνας και όχι Τούρκος ή Πακιστανός για να πληρώνω αυτό το Κράτος;»

*Μπόρης: Αφού είσαι βρε δεξιός γιατί μου το παίζεις Πα.Σο.Κος;