Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αβγοφέτες με γραβιέρα

Παραδοσιακή συνταγή της Σοφίας Πολυμίλη με εικονογράφηση της ίδιας

αυγοφέτες γραβιέρα πρωινό τυρί

Υλικά

Έξι φέτες ψωμί, όχι φρέσκο

Τρία αβγά

Έξι κομμάτια γραβιέρα

Ένα ποτήρι κρασιού γάλα

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Μισό ποτήρι λάδι και μια κουταλιά βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τα μυρωδικά και το αλάτι και προσθέτουμε το γάλα.

Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε ένα τηγάνι και βουτάμε μια-μια τη φέτα στο μείγμα και τις τηγανίζουμε.

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε από μια φέτα γραβιέρα πάνω στην κάθε μια και ψήνουμε στο γκριλ για 15 περίπου λεπτά.