Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αισιοδοξία για πλήρη εξέλιξη των εργασιών για το Open Mall το 2021

Στο Ρέθυμνο

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για το μεγάλο έργο του Open Mall που θα αλλάξει αισθητά την εικόνα στην παλιά πόλη, αφού περιλαμβάνει σημαντικά έργα ανακατασκευής που εκτείνονται στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής έως και την πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνονται εκτός από την προβολή και ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή. Το έργο υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης και του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.
Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται τον Οκτώβριο, όπως τόνισε μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Θωμάς Κρεβετζάκης ενώ επεσήμανε πως στη διαδικασία των τελικών εγκρίσεων βρίσκονται και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για την Πλατεία Μικρασιατών.

Αναφορικά με τις εργασίες στο πλαίσιο του Open Mall ο κος Κρεβετζάκης υπογράμμισε: «Θα ξεκινήσουμε από την Μελισσινού και το κομμάτι θα κλείνει στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων με μια ανακατασκευή , μια αναδιαμόρφωση που γίνεται. Μέσα στο 2021 θα δουλεύεται όλο το κομμάτι του open mall που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά και άλλες παραμέτρους που θα συμβάλλουν στο συνολικό έργο, ο κος Κρεβετζάκης τόνισε πως η νέα κανονιστική δίνει έμφαση και στον περιορισμό της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμους και σημεία που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εξάπλωσή τους και πλέον θα υπάρξει διαδικασία για τη διερεύνηση της δυνατότητας χωροθέτησής τους σε χώρους που έχουν τις προδιαγραφές, δίνοντας «ανάσα» στην παλιά πόλη.

Στο πλαίσιο του έργου για το Open Mall σχεδιάζονται παρεμβάσεις και στην πλατεία της Μητρόπολης ενώ παράλληλα όπως τόνισε ο κος Κρεβετζάκης ο ίδιος έχει εισηγηθεί την ένταξη της τοποθέτησης δημόσιων WC στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα.

Πηγή: goodnet.gr