Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα…

Του Γιάννη Κανελλάκη

κανελλάκης σχολιάζοντας σχόλια στήλη επικαιρότητα

●       Αν η προηγούμενη κυβέρνηση ανησυχούσε για τα προβλήματα του τόπου  και δούλευε όπως δουλεύει ως αντιπολίτευση κάτι καλό θα είχε πετύχει για την χώρα  και το λαό. Αλλά δυστυχώς η Ν.Δ. λειτουργεί όπως την συμφέρει.

●       Δυστυχώς, δεν τους ενδιαφέρει (Σαμαράδες και Βενιζέλους) να προκόψει αυτός ο τόπος, αλλά τους ενδιαφέρει να είναι στην εξουσία και να καταστρέψουν τα πάντα.

●       Τόσος κόσμος είναι στην ανεργία και τα λαμόγια της Αντιπολίτευσης αντί να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ώστε να εξευρεθούν θέσεις εργασίας, βολεύουν τους  υμετέρους και οι μίζες καλά κρατούν.

●       Πολίτες και πολιτικοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ο πρώην υπουργός Οικονομικών (ΠΑΣΟΚ) Γ. Παπακωνσταντίνου «έπεσε» από κακούργημα σε πλημμέλημα για την λίστα Λαγκάρντ. Απ’ ότι ακούω, μάλλον η υπόθεση δεν θα μείνει έτσι…

●       Εκεί στο Σύριζα κάποιοι το παρακάνουν με τις εμφανίσεις τους στα Μίντια. Έλεος! Τόσο καημό το είχαν να παρλάρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ; Δεν παραδειγματίζονται από τον αρχηγό τους, που είναι τόσο σεμνός, απλός, ανθρώπινος και ποτέ δεν προκαλεί; Σκέψου να μην τους είχε πει να μην βγαίνουν συνέχεια σε μέσα ενημέρωσης; Θα είχαν πιάσει στασίδι…

●       Η φετινή παρέλαση άφησε εποχή! Μπράβο στους συντελεστές της! Ειλικρινά ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων σε όλα! Και πάλι μπράβο!

●       Φίλε Σταύρο Θεοδωράκη, (Ποτάμι), πολύ με την χούντα μπερδεύεσαι. Συμβαίνει κάτι; Βρες κάτι άλλο να λες γιατί στο τέλος θα την πάρεις την ρετσινιά…

●       Ξαναχτύπησε ο φίλος των ερτζιανών: «Γιατί ο εκφωνητής στον Σκάι (17.3.15 και ώρα 8:35 το πρωί) είπε την χούντα επανάσταση»;  Φίλε μου, δεν το άκουσα και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είσαι σίγουρος ότι άκουσες κάτι τέτοιο;

●       Έχω και τον άλλο φίλο από τα Νότια που δεν λέει να σταματήσει: «Πολύ βρωμάνε τα πόδια αυτών εκεί στο Ράδιο- Αρβύλα, στον Αντ1. Ιδιαίτερα αυτός ο μεσαίος που γελάει σαν χιμπατζής έχει να πλύνει τα πόδια του πολύ καιρό. Πως την αντέχουν την μπόχα του οι άλλοι;» φίλε, όπως διαπιστώνεις σε «φιλοξενώ»  κάθε φορά στην στήλη μου γιατί διαμαρτύρεσαι ότι υπάρχει, λογοκρισία στα Μίντια: Όχι όμως εδώ. Πες μου σε παρακαλώ από πού παίρνεις αυτές τις πληροφορίες γιατί έχει ακουσθεί και αλλού αυτό …όπως λένε.

●       Ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το όνομα αυτού Προ…Παυλόπουλος ή Πάκης ή Τσιχλάκης επειδή μασάει τσίχλα. Το οδοντιατρείο το έφτιαξε ; Ίσως του χρειασθεί και πάλι…

Α, ρε Αλέξη ! Πρόεδρο που βρήκες κι εσύ…

●       Η συμμετοχή του κόσμου στις προβολές του ιστορικού ντοκιμαντέρ σε αίθουσες του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ήταν κάτι το αναπάντεχο. Το βράβευσαν με την παρουσία τους, την κριτική τους, τα καλά τους λόγια, τη συμμετοχή τους, αλλά και την συγκίνησή τους.  Το ντοκιμαντέρ «Πυρπόληση Γυναικών στην Καλή Συκιά» ( Νότιο Ρέθυμνο Κρήτης), ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και προβάλλεται σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό ως ιστορικό ντοκουμέντο για τις θηριωδίες  Γερμανών ναζί  στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Με τον φίλο μου και συνάδελφό μου, Μανόλη Παντινάκη, προετοιμάζουμε τώρα το δεύτερο σε μαρτυρικά χωριά του Αμαρίου. Το   πρώτο παίρνει τον δρόμο του για το Φεστιβάλ των Κανών στην Γαλλία.

●       Εντυπωσιασμένος έμεινε από το ντοκιμαντέρ « Πυρπόληση Γυναικών στην Καλή Συκιά»και ο καλός φίλος,  Κώστας Βεργόπουλος, αρθρογράφος και καθηγητής της Σορβόννης στο Παρίσι. Μας ζήτησε και του το στείλαμε προκειμένου να το προβάλλει σε σχετικές εκδηλώσεις στη Γαλλία. Ίσως κληθούμε να μιλήσουμε για το περιεχόμενο του.

●       Μα, είναι δυνατόν να χάνουν τη ζωή τους 149 άτομα γιατί ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους είχε ψυχολογικά προβλήματα ; Είναι πραγματικά, αδιανόητο ! Κι όμως έγινε !. Δηλαδή, θα μπαίνουμε σε αεροσκάφος να πάμε στον προορισμό μας και θα κάνουμε το σταυρό μας να φτάσουμε ! Έπεσε λόγω συγκυβερνήτη ή συνέβη κάτι άλλο; Πολλοί πάντως αναρωτιούνται.

●       Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη  για την ουσιαστική βοήθειά του  και συμπαράστασή του στην καταγραφή ιστορικών ντοκουμέντων και αυθεντικών μαρτυριών συνανθρώπων μας που έζησαν τις βαρβαρότητες των Γερμανών ναζί στην Κρήτη.  Τα ντοκουμέντα αυτά, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία που συγκεντρώνουμε με τον συνάδελφο Μανόλη Παντινάκη, στην Κρήτη, αποτελούν την αληθινή και αυθεντική ιστορία του νησιού  και σε μορφή ντοκιμαντέρ, μεταδίδονται σε όλη την χώρα μας και στο εξωτερικό.

●       Πολλοί έλληνες πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και άλλοι εκφράστηκαν με εγκάρδια λόγια για το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε θερμά.

●       Ευχαριστούμε θερμά και τους συντελεστές του Φεστιβάλ, οι οποίοι αγκάλιασαν με αγάπη αυτό το ιστορικό έργο. Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν ; « Επιτέλους, είδαν το φως της δημοσιότητας εγκλήματα και θηριωδίες των Γερμανών ναζί σε χωριά της Κρήτης, τα οποία έμειναν στο σκοτάδι της ιστορίας γιατί κάποιους εξυπηρετούσαν. Είναι ντροπή να αποκρύπτονται τέτοια γεγονότα που αφορούν τον λαό μας και την ιστορία μας. Αυτά πρέπει να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία ώστε να μαθαίνουν και οι νεότεροι την αληθινή ιστορία του τόπου»

●       Τελικά, θα μείνουμε στο ευρώ ή θα φύγουμε από την υπόλοιπη Ευρώπη ;  Έτσι κι αλλιώς  η ευρωπαϊκή Γορτυνίας έδωσε τα φώτα στους λεγόμενους ευρωπαίους.

●       Ποιοι θα πάρουν δώρο Πάσχα ; Ίσως κάποιοι εορτάζοντες…

●       Μπράβο σε όλους και όλες που διοργάνωσαν πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις και στα σχολεία για την 25η Μαρτίου. Ιδιαίτερα κάποιοι εκπαιδευτικοί στα βόρεια… αξίζουν συγχαρητήρια ! Και του χρόνου… υπουργοί. 

●       Τάλεγε ο Αριστοτέλης, αλλά ποιος τον άκουγε : «Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα δεν είναι εκμετάλλευση και οικονόμα…».

●       Το ΠΑΣΟΚ έχει τέσσερις εποχές: Φώφη, Λοβέρδο,  Κωνσταντόπουλο, Χειμώνα… Ντυθείτε ανάλογα και γδυθείτε απροσδιόριστα.

●       Τελικά πόσοι από το Μητσοτακέϊκο ταΐζονται από τους έλληνες φορολογούμενους;  Τόσοι όσοι ζώντες και …νεκροί.        

●       Δι’ ευχών τον αγίων ημών… και ο Θεός βοηθός…

●       Ακούγεται ότι κάποια λαμόγια στην νέα κυβέρνηση κάνουν αρπαχτές. Είναι άραγε αλήθεια; Όχι ότι είναι όλοι άγιοι αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

●       Με ποιους τρόπους γίνονται προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο από τους νέους υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπά λεβεντόπαιδα; Δεν πιστεύω να βολεύουν τα σόγια τους και να αποκλείουμε από τις δουλειές άξιους νέους; Θα ήταν έγκλημα αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

●       Μέρκελ μ΄ ακούς; Αυτό το κόκκινο χαλί που έστρωσες για τον Αλέξη τι έκρυβε από κάτω;

●       Καιρός:  Τελικά, μόνο η ώρα  πάει μπροστά  (μέχρι τώρα) σ’ αυτή την χώρα …