Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ακρίβεια για δυο χρόνια ακόμα…

Στα πέριξ

*Έρχονται από τις αρχές του 2023 νέες ανατιμήσεις. Νέο κύμα ακρίβειας που θα πλήξει, πρώτα, τη μικρομεσαία τάξη. Η κυβέρνηση αδυνατεί να σταθεί απέναντί της και να την κατατροπώσει…

*Το καλάθι του νοικοκυριού του Άδωνη είναι μια… ασπιρίνη!

*Χρονιάρες μέρες ας μην μαυρίζουμε το κλίμα. Και πάλι, έστω και δύσκολα, θα παλέψουμε και θα κρατηθούμε όρθιοι.

*Ας μη μας διαφεύγει, πάντως, πως το εισόδημα στα νοικοκυριά και με και με δίχως… καλάθι πέφτει στα τάρταρα.

*Προβλέπει, πάντως, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, άσχημες εξελίξεις για τα επόμενα δυο χρόνια τουλάχιστον, Η ακρίβεια δεν θα σταματήσει.

*Πολυτελείας έχουν γίνει, πλέον, τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς οι τιμές των ταξιδιών τους έχουν φτάσει στα ύψη.

*Υποφέρουν βρέφη και παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έξαρση της γρίπης αναμένουν  οι επιστήμονες Ιανουάριο και Φεβρουάριο…

*Και εμφανίζεται, όπως και τους τελευταίους μήνες, έλλειψη φαρμάκων σε βασικές ασθένειες . Την πληρώνουν, είναι φυσικό, οι ασθενείς που τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο μήπως και είναι διαθέσιμο.

*Φτάνουν, τελευταία, στα δημοσιογραφικά γραφεία ημερομηνίες για τις εθνικές εκλογές του πρώτου και δεύτερου γύρου…

*Το βέβαιο είναι ότι θα διεξαχθούν από Μάρτιο έως Μάιο του 2023.

*Η Ν.Δ. επιζητά αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο, ο Συ.Ριζ.Α. θέλει νίκη και ο Ανδρουλάκης ως τρίτος πόλος, όπως διαρρέεται από το εσωτερικό του κόμματός του, όταν θα λάβει διερευνητική εντολή θα καλέσει Μητσοτάκη και Τσίπρα στο τραπέζι για να τους «φέρει προ των ευθυνών τους».

*Σήκωσαν μαντήλι στο ΜέΡΑ 25 και εντάχθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι βουλευτές Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου… Το σκέφτονταν από καιρό!

*Θα δώσει, είπε ο Βαρουφάκης, απάντηση στον Συ.Ριζ.Α. για αυτές τις μεταγραφές  με την ανακοίνωση ηχηρών ονομάτων που θα προσχωρήσουν στο κόμμα του και θα δώσουν τη μάχη στις εκλογές.

*Ετοιμάζεται για το Κοινοβούλιο και άλλος δημοσιογράφος και λέγεται ότι έχει κλείσει ήδη με τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη ο Δημήτρης Οικονόμου.

*Στο Ρέθυμνο έχουν έτοιμο με το ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ. τον γνωστό αθλητικό συντάκτη Βασίλη Σκουντή. Άνθρωπο που έχει ιδιαίτερη αγάπη στο Ρέθυμνο και διατηρεί πολλούς και πιστούς φίλους. Λατρεύει το Ρέθυμνο και δεν χάνει ευκαιρία να είναι εκεί…

*Τώρα πια ο Λοβέρδος στις κομματικές εκδηλώσεις του Πα.Σο.Κ. περισσότερο ακούει παρά μιλάει. Θα είναι υποψήφιος στο βόρειο τομέα Αθηνών.

*Στο Βέλγιο θα έπρεπε να δικαστούν οι κύριοι για τη simens και την novartis.

*Έβλεπε τις βαλίτσες, αποκαλύπτεται από ιταλικές εφημερίδες, η Καϊλή με τα πακέτα σε χαρτονομίσματα των ευρώ, αλλά δεν είχε καταλάβει από πού προέρχονταν…

*Ο Τζόρτζι, ο σύζυγός της, έδωσε την εξήγηση ότι γνώριζε την προέλευση των πακέτων αλλά δεν συμμετείχε του δίκτυό τους!

*Ο ευρωβουλευτής Κύρτσος σε ανάρτησή του γράφει ότι «τα έχουν χάσει στο ΕΚ με τις δραστηριότητες της Καϊλή».

*Πάνε δίπλα-δίπλα οι δήμαρχοι Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης  Μπακογιάννης και Ιμάμογλου. Θέλουν και οι δυο να κυβερνήσουν τις χώρες τους. Και η Ντόρα θέλει πιο πολύ για τον γιό της κι ας θυσιαστεί ο αδερφός της!

*Μετά δυσκολίας βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Άγιο Όρος, αφού το ελικόπτερο που τον μετακινούσε βρήκε ομίχλη στις Καρυές.

*Ο περασμένος Νοέμβριος ήταν ο χειρότερος της τελευταίας εικοσαετίας, χάθηκαν 83.627 θέσεις εργασίας. Ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα στη νέα τουριστική σεζόν εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από ξενοδοχοϋπάλληλους.

*Η φετινή Πρωτοχρονιά θα είναι η θερμότερη δεκάδων χρόνων όπως και τα Χριστούγεννα. Έως το τριήμερο των Φώτων δεν φαίνεται να φτάνει κακοκαιρία.

*Η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη και η Ρόδος είναι στις 100 τοπ πόλεις-προορισμοί στον κόσμο σύμφωνα με διεθνή έκθεση.

*Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν χαρούμενα για τον εμπορικό κόσμο στις αγορές της Κρήτης. Κινήθηκαν σημαντικά οι αγορές στις πόλεις και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού…

*Ελπίζουν οι έμποροι και σε ανάλογη εικόνα τις μέρες ως την Πρωτοχρονιά. Αρκετά υπέμειναν τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια και την πανδημία. Πολλοί εγκατέλειψαν και άλλαξαν δουλειά.

*Χάνουμε τελευταία αγαπημένα μας πρόσωπα στο Ηράκλειο και στην Κρήτη.

*Μπόρης: Υπάρχει και κίνημα Εύας με πρώτο σύνθημα «Το Ευάκι είναι αθώο». Άτυχη, είναι αλήθεια, που δεν δικάζεται στην Αθήνα. Κρίμα!