Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ακρίβεια και ενέργεια, οι δύο βασικοί προβληματισμοί των Ελλήνων

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση αναδεικνύονται ως τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, το 83% προβληματίζεται για τις αυξήσεις στις τιμές, το 82% για την ενεργειακή κρίση και ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά με 65%.

Το 47% θεωρεί σημαντικό το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οι Έλληνες αγωνιούν για τα ενεργειακά, με κορυφαίο το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, καθώς το κόστος της αγοράς τροφίμων έχει αυξηθεί επίσης σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, με το 39% να αξιολογεί θετικά την παρουσία του πρωθυπουργού και το 44% αρνητικά.

Αρνητικό είναι το ποσοστό αξιολόγησης για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς  αξιολογήθηκε θετικά από το 33% των ερωτηθέντων, ενώ το 46% αξιολόγησε αρνητικά την παρουσία του.

Μοιρασμένα είναι τα ποσοστά για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια.

Περισσότερες ήταν οι αρνητικές από τις θετικές απαντήσεις στην αξιολόγηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: kathimerini.gr