Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αλινέα Αδαμαντία Σμαράγδα: Το Χρυσό Φώς της Μεταμόρφωσης

Μια εσωτερική ματιά στο σήμερα

εσωτερική ματιά αλινέα σμαράγδα

Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται πως διανύουμε μια εποχή εξαθλίωσης, πτώσης των ηθών και των αξιών μας , πολιτικής ανωμαλίας και βαθύ προσωπικού εσωτερικού διχασμού. Η πλειονότητα των ανθρώπων αγανακτούν για την οικονομική τους εξαθλίωση, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο,  για τα όνειρα τους που ξεθωριάζουν μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο. Και από την άλλη μεριά υπάρχει το άλλο μέτρο, αυτό της επιστημονικής προόδου, του ευρύτερου κλάδου της τέχνης που παράγει και ακμάζει συνεχώς, της τεχνολογικής  εξέλιξης , της ακατάπαυστης παραγωγής και κατανάλωσης  που κάνει την κοινωνία να μοιάζει σαν ένα τεράστιο χωνευτήρι. Αυτά και άλλα πολλά κάνουν τις αντιθέσεις να φαίνονται οξύμωρες και υπερβατικές.

Όταν ήμουν παιδί πίστευα ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη ισορροπίας και καθαρής αγάπης που κινεί τα νήματα σε όλους τους κόσμους, και αυτό ήταν το δικό μου δεκανίκι στις «αδικίες» και τις τεράστιες ανισορροπίες της ζωής. Μεγαλώνοντας αυτή η αίσθηση έγινε ισχυρότερη και σήμερα για μένα είναι μια εσωτερική αλήθεια. Παρατηρώ τις αντιθέσεις της ζωής  σαν  εκδήλωση του φωτός και του σκοταδιού, των πρωταρχικών αυτών συμπαντικών ενεργειών, την ισορροπία των δυνάμεων αυτών και την ανισορροπία τους μέσα στους ανθρώπους και στη κοινωνία, ως απαραίτητες για να γίνουν τα μεγαλύτερα καθρεφτίσματα, κοινωνικά και προσωπικά.  Το φώς μέσα από την αντανάκλαση δε διαχέεται με περισσότερη δύναμη και ορμή? Αυτό που είναι κρυμμένο θα φανερωθεί και αυτό που είναι έτοιμο θα εξυψωθεί.

 Πολλοί είναι αυτοί που έχουν μια αίσθηση από ένα Φώς, χρυσό, που σαν παλμικά κύματα τεράστιας ενέργειας  ξεχύνεται ακατάπαυστα από τα σπλάχνα της Γής και διαχέεται σε όλη τη πλάση και τους ανθρώπους της.

Μας έχει περιβάλλει, έχει εμποτίσει κάθε κύτταρο και κάθε ον.

Η γη δονείται σε ένα συνεχόμενο σεισμό μεταμόρφωσης. Βρίσκεται σε αναβρασμό και εμείς το ίδιο. Μπορεί να μην φαίνεται το φως αυτό, να μην το νιώθετε, αλλά παρατηρείτε σίγουρα τι συμβαίνει γύρω μας, στη Χώρα μας, την Ευρώπη και σε Παγκόσμια κλίμακα. Όλα μεταμορφώνονται , και όλα αλλάζουν, περνώντας όλα τα στάδια μιας αρρώστιας που είναι η αρχή της μεγάλης θεραπεία μας.
Το φως αυτό δίνει την βεβαίωση ότι δέχεται και αγαπά τα πάντα, αλλά είναι ικανό να ισοπεδώσει και να εξαφανίσει τα πάντα. Η πυκνότητα του φέρνει την ολοκληρωτική μεταμόρφωση για αυτόν που συνειδητά θα Του επιτρέψει να εισέλθει μέσα του. Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να δείξουμε μια στάση ξεκάθαρη είτε πηγαίνοντας δεξιά είτε πηγαίνοντας αριστερά. Πολλοί νομίζουν ότι υπάρχει μέση οδός, αλλά τώρα πια δεν είναι έτσι. Οι ροές απαιτούν και είναι ισοπεδωτικές.

Από εκεί απορρέουν και οι σκληρύνσεις του σήμερα, λόγου χάρη ISIS, Μνημόνια, Καρκίνος, κτλ. Η ISIS είναι το υποπροϊόν μιας εκτεταμένης λαθεμένης πολίτικής που χρησιμοποιεί τρομοκρατία για την επίτευξη της ειρήνης με τον κόσμο να πνίγεται στα δάκρυα και το αίμα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι αποτέλεσμα ενός εξτρεμιστικού φονταμενταλισμού αλλά όπου εξετράφην… Είναι το σκοτάδι και η σκιά της Δύσης. Ποιος πρέπει λοιπόν να θεραπευτεί πρώτος για να έρθει πραγματικά ειρήνη? Ο οικονομικός έλεγχος είναι η πιο αποτελεσματική ψυχική κακοποίηση και υποδούλωση που επιβλήθηκε ως τώρα στη Δύση.  Οι άνθρωποι έμαθαν να επιλέγουν  δραστηριότητες που απαιτούν χρήματα και έτσι να εξαρτώνται από αυτά, σε τεράστιο βαθμό. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν και επιλέγουν να ζουν εναλλακτικά.

Και όσον αφορά τον καρκίνο που είναι η μάστιγα του αιώνα, μην σας κάνει εντύπωση που το κατατάσσω στις σκληρύνσεις. Τα αυτό-άνοσα νοσήματα έχουν σαν βασική αρχή δράσης τους να στρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού να επιτίθενται στα υγιή του κύτταρα, κατά κάποιο τρόπο λοιπόν το ίδιο το σύστημα, δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του. Με λίγα λόγια αυτοκαταστροφή. Το σώμα μας και τα ζωτικά του όργανα, δουλεύουν 24ώρες ακατάπαυστα, πρόκειται για ένα σύστημα ανώτερης νοημοσύνης και δυναμικής. Τι οδηγεί λοιπόν ένα σώμα ξαφνικά στην αυτοκαταστροφή του?  Μήπως κάπου δεν υπήρχε "υγεία" , αλλά μια μεγάλη η κατά συρροή σκληρύνσεις με εσωτερικές συγκρούσεις που στο τέλος οδήγησαν εκεί, στο καρκίνωμα?

Στις μεγαλύτερες μεταμορφώσεις εκδηλώνονται και οι μεγαλύτερες σκληρύνσεις. Αν μπορείτε να δείτε τις σκληρύνσεις που έχει ένας άνθρωπος μέσα του, η ίσως σας είναι πιο εύκολο να δείτε τις σκληρύνσεις που υπάρχουν μέσα σε ένα οικογενειακό σύστημα, τότε αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η αντίδραση για μια οικουμενική μεταμόρφωση.

Όμως η παγκόσμια ειρήνη, η ευημερία, είναι εφικτή, αλλά αυτό προϋποθέτει ο καθένας ξεχωριστά να διανύσουμε όλον τον δρόμο μέσα μας , διαλύοντας τις δίκες μας σκληρύνσεις. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποκαταστήσουμε την ειρήνη μέσα μας. Και αν μας δίνονται δρόμοι, επιλογές, ευκαιρίες, ας δούμε ποια ταιριάζει σε μας και ας την πάρουμε. Κανένα υλικό αγαθό και καμία ψευδαίσθηση δεν μπορεί να φέρει αληθινή λύτρωση και αληθινή ελευθερία.

Ο καθένας ας δουλέψει για αυτό με όλη του τη θέληση και τη δύναμη, για να αποκαλυφθεί το φως του, μόνο έτσι θα φέρει μια ουσιαστική αλλαγή για τον τόπο του για τους συνανθρώπους του.

* Η Αλινέα Αδαμαντία Σμαράγδα ασχολείται με Εναλλακτικές Θεραπείες, Διεύθυνση Σπά, Διοργάνωση εκδηλώσεων & σεμιναρίων