Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αλινέα Αδαμαντία Σμαράγδα: Όταν το Σεξ και η Ζωή γίνονται Τάντρα

Στη φύση , όλα γίνονται με  μια μυστική απλή αλλά ανώτερη ιεροτελεστία

αλινέα αδαμαντία σμαράγδα σεξ τάντρα

Τι είναι το σεξ;

Αφαιρέστε όλες τις προβολές που υπάρχουν γύρω από αυτή τη λέξη, και κρατήστε την σαν την καθαρή εκδήλωση της ζωικής ενέργειας, που διαπερνά και διαποτίζει τα πάντα.

Είναι η ζωή η ίδια.

Τα σύμπαντα που δημιουργούνται, η πλάση που γεννιέται και πεθαίνει ακατάπαυστα;

Όλη μας η ζωή είναι ένα ατέλειωτο σεξ. Ένας αδιάκοπος σεξουαλικός παλμός δημιουργίας.

 

Στη φύση , όλα γίνονται με  μια μυστική απλή αλλά ανώτερη ιεροτελεστία. Ανώτερη γιατί υπάρχει ιερότητα. Απλή γιατί μέσα στην ενότητα του θεού, ξετυλίγονται τα μυστήρια, μέσα της.

Ιερή γιατί όλα τα πλάσματα εξυψώνονται μέσα από αυτή, ακλουθώντας απλά τη ροή που επιβάλλουν οι νόμοι της. Γι' αυτό αυτός που βρίσκεται κοντά στη φύση, συντονίζει γρήγορα τα μέσα  με τα έξω του. Η φύση φέρνει πάντα ροή και εναρμόνιση, γιατί οι δημιουργικές δυνάμεις που την διαποτίζουν είναι μια καθαρή έκφραση της θεϊκής ενέργειας, απαλλαγμένες από κάθε έλεγχο, άρα και περιορισμό. Έτσι ελευθερώνουν και θεραπεύουν.

Και όταν χαθεί η ισορροπία , που συνήθως γίνεται από εξωτερικό παράγοντα, βλέπουμε πόσο καταστροφική μπορεί να γίνει όλη αυτή η δύναμη.

 

 Το σεξ για τον άνθρωπο;

 Η μόνη διαφορά σε αντίθεση με τη φύση, είναι στη συνείδηση, και στο τρόπο που αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται και εκφράζεται  από τους ανθρώπους.

Κάθε άνθρωπος με κάθε σκέψη του, και κάθε πράξη του, κάθε λεπτό, προβαίνει σε μια σεξουαλική πράξη, δίνει γέννηση, απελευθερώνει ενέργεια για να εκδηλωθεί το καινούριο. Όλοι παράγουμε συνεχώς και όλοι δημιουργούμε, όμως όχι με την ίδια ποιότητα, δυναμική και συνείδηση.  Και αυτό γιατί ο καθένας μέσα του βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο δημιουργίας- φωτός και αγάπης.

Οταν ο άνθρωπος ανοίξει το κανάλι της ανώτερης  και εσωτερικής επικοινωνίας τότε η ζωή του διαποτίζεται σιγά σιγά από μια άλλη συνειδητότητα, και έτσι γονιμοποιεί την καθημερινότητα του, με ανώτερη δημιουργία. Αυτό κατά μία έννοια είναι μια σεξουαλική πράξη, αλλά μια ανώτερη σεξουαλική πράξη. 

 Ο άνθρωπος κάνει έρωτα με τη ψυχή του, κάνει έρωτα με τη ζωή του.

Και έτσι οδηγείται σταδιακά από το να βιώνει μη-συνειδητά τη ζωή, στην Τάντρα. 

Είναι μια απόφαση, μια στροφή στην αντίληψη που απαιτείται να γίνει αλλά και μια συνεχή προσπάθεια.

Τάντρα μια κατάσταση που υπάρχει ενότητα, ροή συνείδηση, ελευθερία που προκύπτει από μια ανώτερη πνευματικότητα, που γιορτάζει και σέβεται την ζωή και την ύπαρξη  και αναγνωρίζει το θεϊκό σε κάθε τι.

Όταν βάλει κανείς αυτή την επίγνωση στο σεξ, αυτό είναι μια αρχή που μπορεί να τον/την εκτοξεύσει.

Η τάντρα θεωρεί το σεξ ένα μέσο προς απελευθέρωση και ενότητα, όταν το προσεγγίσεις σωστά..

Αυτό προϋποθέτει να τιμάς το σώμα, να αγαπάς το σώμα, και να σέβεσαι τον άνθρωπο που στο κάνει δώρο και γίνεται το μέσο για ενότητα και εξύψωση. 

Νάμαστε
Αναγνώρισε την ατομικότητά της/του και κάνε τον εαυτό σου θυσία και γιορτή ο ένας για τον άλλον.

Ο  Όσσο είπε κάποτε, "Κανείς δεν θέλει να συζητάει το σεξ και το σεξ είναι πρόβλημα για τους πάντες. Κανείς δεν θέλει να συζητάει τον έρωτα, διότι νομίζει ο καθένας ότι ήδη είναι σπουδαίος εραστής. Και δες τη ζωή σου! Κοίτα γύρω σου και τότε θα ξέρεις τι ξέρεις σχετικά με τον έρωτα."

Όταν η ζωή έχει γίνει τάντρα, όλα είναι τάντρα.  

Όλα έχουν τον ρυθμό τους, πιάσε τον παλμό. 
 Δεν γίνεται να μπεις στη σεξουαλική πράξη σαν επιδέξιος-α εραστής.
Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι για κάτι που ούτως η άλλως θα γίνει. Πότε ξεκίνησε η σεξουαλική πράξη? Μήπως δεν ήταν όταν συναντηθήκαν τα βλέμματα, όταν  παρατηρείς και μιλάς, όταν γνωρίζεσαι, αυτή είναι μια σεξουαλική ζύμωση, είναι φωτιά στη κάμινο, πρέπει να ξέρεις να ανάβεις τη φωτιά και να τη διατηρείς. Τίμησε τον άλλον ανακαλύπτοντας τον. Γεύσου τον μέσα από τον χρόνο.

Και μετά όταν τα σώματα έρθουν κοντά κινήσου συναισθητικά.

Πρέπει να ξεχάσεις όλα όσα ξέρεις. Πως θα αφουγκραστείς το σώμα του άλλου. Θα σου μιλήσει αν αφήσεις να ακούσεις. Θα βιώσεις το θεϊκό όταν χάσεις τον εαυτό σου μέσα στον άλλον.

Έτσι το σεξ παύει να είναι απλά σεξ και γίνεται Τάντρα.

Ο δρόμος που ο άντρας και η γυναίκα γίνονται θεοί.