Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ανοικτοί εμβολιασμοί για τους ερωτευμένους στην Κρήτη

«Πάρε το ταίρι σου και έλα να εμβολιαστείς»

Το επιτυχημένο εγχείρημα των εμβολιασμών κατά της covid-19 από κινητές μονάδες στις πλατείες, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο από το Τυμπάκι του δήμου Φαιστού και συνεχίστηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα σε κεντρικά σημεία στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, ετοιμάζεται να επαναλάβει η ΥΠΕ Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, αυτή τη φορά το κίνητρο και η αφορμή για τους πολίτες θα είναι η ορθόδοξη εορτή των ερωτευμένων στις 13 Φεβρουαρίου, παραμονή του ξενόφερτου, δημοφιλέστερου και …εμπορικότερου Αγίου Βαλεντίνου. Εκείνη την ημέρα η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας, των Αποστόλων της Αγάπης, που είναι οι προστάτες των συζύγων. Αυτή την ημέρα, δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή, η διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης οργανώνει νέα έξοδο των κινητών μονάδων εμβολιασμού σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, ώστε να παροτρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Το σύνθημα θα είναι «Πάρε το ταίρι σου και έλα να εμβολιαστείς». Κινητές εμβολιαστικές μονάδες θα βρίσκονται την ερχόμενη Κυριακή, από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» των Χανίων, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Τουρκικό) του Ρεθύμνου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου και σε κεντρικό σημείο της Σητείας, στο Λασίθι.

Τις επόμενες ημέρες, με την επίσημη ανακοίνωση της δράσης, θα διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες. Ωστόσο, οι εμβολιασμοί θα είναι ανοικτοί, χωρίς να απαιτείται προηγούμενο ραντεβού, καθώς αν έχει κλειστεί ραντεβού αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί στο χρόνο και στο σημείο όπου έχει προβλεφθεί. Και αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί το μοντέλο κατά το οποίο εμβολιάστηκαν μαζικά όσοι προσήλθαν στη δράση που διοργάνωσε η ΥΠΕ Κρήτης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζεται ότι τότε η ανταπόκριση του κόσμου είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 2.000 πολίτες είχαν εμβολιαστεί προσερχόμενοι στα προκαθορισμένα σημεία παρά το ψύχος και τη βροχή. Μάλιστα, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης δράσης τα εμβόλια εξαντλήθηκαν από νωρίς και χρειάστηκε να αναζητηθούν και να μεταφερθούν εκτάκτως επιπλέον δόσεις για να καλυφθεί η ζήτηση.