Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αντιγριπικός εμβολιασμός ... και τώρα!

Β.Βαλάρη: Σε συνεχή επαφή με τον παιδίατρο, οι γονείς

εύχαρις σάββα 6χρονη γρίπη κοριτσάκι βαλάρη
"Δεν είναι αργά να γίνει και τώρα το εμβόλιο κατά της γρίπης" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 η παιδίατρος - νεογνολόγος, Βασιλική Βαλάρη, καθώς όπως είπε αναμένεται ένας δύσκολος Φεβρουάριος κι ένας επίσης δύσκολος Μάρτιος ως προς τα κρούσματα της γρίπης. "Ήδη κάθε εβδομάδα είναι χειρότερη από την προηγούμενη" - πρόσθεσε η γιατρός, επισημαίνοντας οτι από τη στιγμή του εμβολιασμού και ανάλογα με το ανοσοποιητικό κάθε παιδιού, εντός 5-15 ημερών αρχίζουν να δημιουργούνται αντισώματα.
 
Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να γίνεται σε όλους - παιδιά και ενήλικες - ασχέτως αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. "Η οδηγία για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, τείνει να αλλάξει και με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, λόγω των πολλών κρουσμάτων φέτος" - επισήμανε η κ.Βαλάρη, τονίζοντας ότι οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν με τα μισά παιδιά, λόγω των πολλών κρουσμάτων.
Η ίδια ανέφερε ότι από το πρώτο 24ωρο πυρετού, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο για οδηγίες κι ενδεχομένως κλινική εξέταση, ανάλογα με τη σύσταση του παιδιάτρου.
 
εύχαρις σάββα 6χρονη γρίπη κοριτσάκι βαλάρη
Ανείπωτος πόνος για το χαμό της 6χρονης

Μόλις 6 χρονών το αγγελούδι που έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό και δύσπνοια!

Αρχικά, εισήχθη στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου και στη συνέχεια, εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασής του, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Σε λιγότερο από 12 ώρες όμως, η μικρή από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, εξέπνευσε από σηπτικό σοκ, προκαλώντας ανείπωτη οδύνη στην οικογένειά της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σηπτική καταπληξία αυτού του τύπου με κατάληξη του ασθενούς είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, που συμβαίνει στην Ελλάδα μια φορά στα πέντε χρόνια...