Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αν μπορούσαν θα μιλούσαν και οι…κατσίκες!

Πόζα από τον ιδιοκτήτη των ζώων ... και τις κατσίκες!

κατσίκες πόζα φωτογραφία σπήλι

Θα μπορούσε η εικόνα να εκτεθεί σε έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Προέρχεται από αρχείο με υλικό που έχει ληφθεί από κάμερα της εποχής με φιλμ, όμως έχει αξία γιατί εμφανίζει Κρητικό τον χειμώνα του 1982 στο Σπήλι Ρεθύμνου να επιστρέφει στο σπίτι από τη βοσκή τις δυο του κατσίκες. Ο ίδιος έχει πάρει την ανάλογη πόζα μπροστά στο φακό, αλλά και τα δυο ζωντανά του σταμάτησαν, αφού σταμάτησε ο αφέντης τους!

Βέβαια, τέτοιες εικόνες σπάνια εμφανίζονται σήμερα και αυτές σε χωριά που οι άνθρωποί τους επιμένουν στους παραδοσιακούς τρόπους της καθημερινής τους απασχόλησης. Πάντως, ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία, με ένδυση… Κυριακής εμφανίζεται κατά το ήμισυ με την κρητική φορεσιά! Επιμένει στα υποδήματα και στην γκιλότα του παραδοσιακού Κρητικού και … απαλλάχτηκε από το κεφαλομάντηλο, που συνήθως δεν αποχωρίζονταν…

Ήταν από τις γραφικές φιγούρες του χωριού και είχε γίνει γνωστός σε πολλές χώρες της Ευρώπης και άλλων ηπείρων, αφού τα καλοκαίρια με την έλευση των ξένων επισκεπτών γίνονταν… περιζήτητος για μια φωτογράφιση! Βέβαια, ο άνθρωπος που… έγραψε ιστορία στην καθημερινότητα του τόπου του, έχει φύγει για δεκαετίες για την άλλη ζωή και μένει πλέον στη μνήμη, όσων τον γνώρισαν, ως μια ευχάριστη ανάμνηση για τις αναρίθμητες «δράσεις» του στο… ωραίο φύλο.