Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Απελευθερώνουν γύπες και γερακίνες

Σε Ηράκλειο και Χανιά, την κυριακή

γύπας γερακίνες απελευθέρωση εκπαζ

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ( Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 5/6/2016 δυο απελευθερώσεις πουλιών στην Κρήτη που συνδυάζεται φέτος με την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου θα γίνει η μεγαλύτερη μέχρι τώρα απελευθέρωση Όρνιων (γύπες ή σκάρες) , το πρωί της Κυριακής  5/6/2016, στις 10:00,  στον Γιούχτα και συγκεκριμένα στην τοποθεσία  «Χωστό Νερό».

γύπας γερακίνες απελευθέρωση εκπαζ

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας απελευθέρωση Γερακίνων στα Χανιά στην είσοδο του χωριού Μαλάξα  στις 16:00   σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και τον Σύλλογο Φίλων Ερπετών. Έπειτα θα μεταβούμε στην λίμνη της Αγυιάς όπου μέλη του  Συλλόγου Φίλων Ερπετών θα απελευθερώσουν δυο Γραμμωτές Νεροχελώνες.

γύπας γερακίνες απελευθέρωση εκπαζ

Η μεταφορά των πουλιών και των συνοδών τους από το λιμάνι του Πειραιά στο Ηράκλειο θα γίνει με την βοήθεια των Μινωικών Γραμμών, ενώ την μεταφορά τους από το λιμάνι θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου. Η όλη επιχείρηση θα γίνει με την συμβολή των Δασικών Αρχών Ηρακλείου και Χανίων.   

Τα συγκεκριμένα πουλιά εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Κρήτης, τον προηγούμενο χρόνο   δηλητηριασμένα, χτυπημένα ή  εξαντλημένα και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από την ομάδα Κρήτης του ΕΚΠΑΖ με συνεργάτες κτηνιάτρους, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στην Αίγινα για την πλήρη αποθεραπεία τους. Σήμερα, τα ζώα αυτά χαίρουν άκρας υγείας και ήρθε η ώρα να επανενταχτούν στο φυσικό τους περιβάλλον.