Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Από την Κρήτη ... στην Αθήνα, για διαμαρτυρία, οι εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους αύριο οι εκπαιδευτικοί - Αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών και διεκδικούν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

εκπαιδευτικοί απεργία κινητοποίηση μακράκης

Στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11.00 το πρωί, θα συγκεντρωθούν αύριο εκπαιδευτικοί και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ αντιδρώντας στο νέο σύστημα διορισμών. 

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών α'βάθμιας εκπαίδευσης ν.Ηρακλείου "Δομ. Θεοτοκόπουλος", Γιώργος Μακράκης, στον προϋπολογισμό του 2019 έχουν εγγραφεί 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, ωστόσο στον "αέρα" βρίσκονται άλλες 10.500 που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. 

Η αντίδραση των εκπαιδευτικών αφορά στο "ταβάνι" των 120 μηνών προϋπηρεσίας, την οποία οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται, και μάλιστα ζητούν την έξτρα μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο Σχολείο. Παράλληλα στα αιτήματα εντάσσεται και το διαχρονικό και μείζον θέμα των μόνιμων διορισμών. 

Από το Ηράκλειο για την Αθήνα θα ταξιδέψουν απόψε περίπου 30 εκπαιδευτικοί, για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας.