Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Από όλα έχει το… καλοκαίρι

Στα πέριξ
 
*Δεν αρκούσαν οι αυτοκτονίες ήλθαν, καλοκαίρι, και οι πνιγμοί στις θάλασσες της Κρήτης. Χάθηκαν και πάλι ξένοι τουρίστες και κάποιοι άλλοι, που… παίζουν με την θάλασσα, γλίτωσαν από τους ναυαγοσώστες την τελευταία στιγμή!
 
*Και μέσα σε αυτά τα θλιβερά που δεν απουσιάζουν ούτε και φέτος, οργιάζουν και οι απατεώνες στο νησί και οι αφελείς πείθονται με όσα εντέχνως τους σερβίρουν και τους αποκαλύπτουν τους κωδικούς λογαριασμών. Σε δευτερόλεπτα από τότε χάνονται χιλιάδες ευρώ…
 
*Άντε μετά να τους πιάσεις. Ευτυχώς, κάποιοι, προλαβαίνουν την τελευταία στιγμή να ματαιώσουν την απάτη και όσοι δεν προλάβουν  αναμένουν από τις αστυνομικές υπηρεσίες να τους αποκαλύψουν και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω!
 
*Προσοχή και πάλι στους σαλταδόρους που εντοπίζουν αφελείς τους πείθουν για την… τύχη της ζωής τους και άλλες παροχές και τους αδειάζουν τους λογαριασμούς.
 
*Η ακρίβεια και ο κλοιός που σφίγγει κάθε μέρα τα νοικοκυριά, εάν δεν ληφθούν μέτρα για να αναπνεύσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα κοστίσει στον Μητσοτάκη…
 
*Ήλθαν και οι πρώτες μεγάλες φωτιές και το Κράτος και πάλι έδειξε ανέτοιμο να χτυπήσει έγκαιρα το κακό στη ρίζα του. Οι πολίτες, από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έδειξαν δυσαρέσκεια και χτύπησε καμπανάκι στη Ν.Δ. και στην κυβέρνηση.
 
*Οι συνετοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για πρόωρες εκλογές και έως το τέλος της τετραετίας ίσως προλάβουν να σώσουν την παρτίδα!
 
*Έρχονται σύντομα και άλλες αυξήσεις στο ράφι αλλά τις καθημερινές κραυγές των πολιτών που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, άλλοι δεν τα καταφέρνουν, η κυβέρνηση δεν τις ακούει.
 
*Δεν περίμενε να πει κάτι διαφορετικό ο Άδωνις με την άρνηση να μειωθούν, επειδή ύστερα δεν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, οι φόροι σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης…
 
*Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως συνέβη πριν καιρό στην Κύπρο…
*Οδεύουμε ολοταχώς στα 3 ευρώ στην αμόλυβδη και ίσως και παραπάνω. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα στην ίδια τιμή.
 
*Πίστευαν σε μεγάλες δουλειές το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων. Αλλά οι μεγάλες δουλειές δεν ήρθαν γιατί οι πολλοί τουρίστες δεν νοικιάζουν αυτοκίνητα για την ακριβή βενζίνη…
 
*Όσοι μετακινούνται συχνά στον εθνικό δρόμο διαπιστώνουν αυτό το καλοκαίρι πως αν και το νησί έχει ξένους, οι μετακινήσεις έχουν αραιώσει σε σύγκριση με τη χρονιά του 2019.
 
*Έπεσαν πολλοί δημοσιογράφοι από τα σύννεφα με τον πλούτο του Τράγκα, που αποκαλύφθηκε μετά θάνατο…
 
*Άλλοι, οι πιο στενοί συνεργάτες και φίλοι του ήξεραν  όπως γνώριζαν και τον τρόπο που αποκτήθηκε. Αυτός ο πλούτος, είπε ο Γιώργος Παπαδάκης αρκούσε για να ζήσουμε 150 ζωές!
 
*Πώς αποκτήθηκε; Με εκβιασμούς και απειλές των κυβερνήσεων για να παίρνει διαφήμιση εκατομμυρίων ευρώ σε εφημερίδες και άλλα μέσα που διατηρούσε, χαμηλής αναγνωσιμότητας … 
 
*Ασκούσε έλεγχο στην εξουσία; Μάλλον απειλούσε και μετά από συμφωνίες τα κουκούλωνε και εισέπρατε!
 
*Ο μακαρίτης ο Κακαουνάκης , που γνώριζε τον βίο και την Πολιτεία του έλεγε τον Τράγκα Φράγκα. Και κάποιες άλλες φορές, γνωρίζοντας τη διαπλοκή κάποιων δημοσιογράφων με την εξουσία είπε και το περίφημο «ο καλύτερος από εμάς έχει σκοτώσει τη μάνα του». Δεν είπε και κάποιο ψέμα!
 
*Δεν συμβαίνει μόνο σήμερα αλλά συνέβαινε ανέκαθεν, τώρα περισσότερο: Όσοι αρνούνται να υποταχθούν στη γραμμή των αφεντικών ή τους κλείνουν τα μικρόφωνα και τους παίρνουν τα μολύβια, ή βλέπουν την πόρτα εξόδου.
 
*Ακλόνητο φαβορί να επανεκλεγεί περιφερειάρχης Κρήτης στις προσεχείς εκλογές είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης, έδειξε τελευταία δημοσκόπηση. Έχει διεισδύσει στις κοινωνίες του νησιού από την μια άκρη στην άλλη και απόκτησε την εμπιστοσύνη τους.
 
*Συναντήθηκαν οι απόδημοι της Αττικής από τον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, στη δεύτερη ετήσια εκδήλωση στο αίθριο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα…
 
*Βρήκε ευκαιρία ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης να τιμήσει τον περιφερειάρχη Κρήτης για την προσφορά του στην ανάπτυξη του τόπου.
 
*Μου έλεγε πρόσφατα φίλη που έμεινε για κάποιους μήνες στην Αθήνα, πόσο εύκολα δαπανώνται τα χρήματα που παίρνει το πρωί από το σπίτι της. Μόνο για αγορές, μετακινήσεις και ένα καφέ θα πληρώσει, χωρίς να το… αντιληφθεί 50 ευρώ…
 
*Στο χωριό της τα έξοδα είναι ανύπαρκτα και όσα χρήματα έχει στην τσέπη αυτά μένουν!
 
*Εξακολουθεί να διατηρεί την… παράδοση πόλη της Κρήτης και ένα παιδί που θα πάει ή θα το πάνε στο νοσοκομείο, θα πάει για να αντιμετωπιστεί για κατανάλωση αλκοόλ!
 
*Στη νέα γενιά πέρασε το Πα.Σο.Κ. του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι βετεράνοι απλά είναι… παρατηρητές…
 
*Ίσως, ορισμένοι από αυτούς, έλεγαν σύντροφοι, να ήταν καλύτεροι να μην εμφανίζονταν στις κομματικές διεργασίες. Άλλοι, πάλι, πίστευαν ότι θα είχαν ρόλο και στο νέο Πα.Σο.Κ., όμως στα όργανα δεν εκλέχτηκαν. Τόπο στα νιάτα, μήπως και έλθουν αλλαγές.
 
*Θα υπάρξει… συνωστισμός στο Ηράκλειο με τους υποψήφιους στις προσεχείς εκλογές. Ο Ανδρουλάκης με τις επιλογές του έδειξε προς τα πού θέλει να οδηγήσει την πολιτική φυσιογνωμία του Πα.Σο.Κ.
 
*Απανωτά, δυστυχώς, τα κρούσματα στην Κρήτη με τα φαινόμενα διαστροφής από γυμναστές σε βάρος ανήλικων αθλητών που προπονούσε…
 
*Και δεν είναι μόνο γυμναστές. Από καιρό έχουμε… σαλέψει!
 
*Τα ίδια τα παιδιά, αφού η μάνα δεν μπόρεσε να τα προστατέψει από την σεξουαλική κακοποιητική συμπεριφορά του αλλοδαπού φίλου της σε χωριό της Μεσσαράς, αποκάλυψαν σε βίντεο τα όσα τραβούσαν…
 
*Ύποπτος ο ρόλος της σε αυτή την αισχρή υπόθεση και ερευνάται.
 
Μπόρης: Και τα σκυλιά… τρελάθηκαν και επιτίθενται σε περαστικούς. Σημεία των καιρών!