Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αστυνομικοί της… Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Στα πέριξ
 
*Ικανοποιεί το εσωτερικό του ακροατήριο με τις επιθετικές του κορώνες ο Ερντογάν και επαναλαμβάνει το γνωστό «μπορεί να έλθουμε βράδυ»…
 
*Και σε κάποια κανάλια δημοσιογράφοι το τράβηξαν πρωινιάτικα και έφεραν μαζί τους στο στούντιο και πολιτικούς που σήκωσαν το λάβαρο…
 
*Και από μέρα σε μέρα το αφήγημα του σουλτάνου γίνεται όλο και σφοδρότερο!
 
*Έθεσε το δίλημμα στις επόμενες εκλογές ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου «Μητσοτάκης ή χάος».
 
*Έπιασαν δουλειά οι πρώτου αστυνομικοί των… Πανεπιστημίων και στην πορεία του χρόνου αναμένεται… θέμα!
 
*Η πρώτη πρόκληση ήρθε από αστυνομικό των ΜΑΤ σε φοιτητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα πρώτα χημικά έπεσαν στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.
 
*Θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα η «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» εκφράζει με ανακοίνωση του το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 
*Η υποδοχή των «πανεπιστημιακών χωροφυλάκων» στην είσοδο των ιδρυμάτων γίνεται με πανό, πλακάτ και συνθήματα από τους φοιτητές!
 
* Προσοχή στα καύσιμα που βάζετε στο ρεζερβουάρ. Ίσως είναι λαθραία, αμφιβόλου ποιότητας, αλλά ίσως και νοθευμένα. Θα την… πληρώσει ο κινητήρας και το κόστος θα είναι υψηλό.
 
*Ακούγεται ότι ο μόνος βέβαιος υποψήφιος σε μητροπολιτικό δήμο της Κρήτης θα είναι ο νυν δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Και βέβαια, υποψήφιος θα είναι και ο σημερινός δήμαρχος Χανίων Σημαντηράκης ,ακούγεται ότι θα επαναδιεκδικήσει την δημαρχία και ο Βασίλης Λαμπρινός του Ηρακλείου και ίσως και οι αυτοδιοικητικοί των πόλεων του Λασιθίου.
 
*Ήλθαν στα υπέρ της Ν.Δ. οι αυξήσεις στις συντάξεις από την πρώτη του 2023. Δεν είδαν παραπάνω στις συντάξεις τώρα και δέκα χρόνια τα… περήφανα γηρατειά!
 
*Και οι αυξήσεις θα αφανιστούν στις ανατιμήσεις των προϊόντων και του ενεργειακού.
 
*Δεν διαψεύδεται το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας Ν.Δ. και Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου…
 
*Τούτο δηλώνει και η μείωση των αντιπολιτευτικών τόνων σε βάρος του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Τα έχουν συμφωνήσει, τα έχουν βρει!
 
*Θα είναι πολύ δύσκολος ο χειμώνας που άρχισε να μας… ακουμπά. Το είπε και ο Άδωνις…
 
*Οι δυσκολίες των νοικοκυριών είναι τεράστιες και οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης έρχονται η μια μετά την άλλη. Μέχρι που θα αντέξουν;
 
*Οι βιοτέχνες και άλλοι επαγγελματίες τα βρίσκουν μαύρα και προβλέπουν λουκέτα!
 
*Γιόρτασαν την επέτειο στο νέο Πα.Σο.Κ. με μαζική συμμετοχή και ελπίδες ότι θα γίνουν και πάλι κόμμα εξουσίας. Θέλει χρόνο ακόμα για να πλησιάσουν.
 
*Αλλά ο πρόεδρος Ανδρουλάκης ήταν απροπόνητος και μπήκε μετά τα λίγα λεπτά παιχνίδι στο χειρουργείο.
 
*Υπάρχει ανησυχία στους υγειονομικούς για το κοκτέιλ κορωναϊού και γρίπης και συστήνουν εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.
 
*Άγνωστο παραμένει για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους το ποσό που θα δαπανήσουν για τις σπουδές τους μέχρι να πάρουν
πτυχίο…
 
*Τα ενοίκια σε γκαρσονιέρες είναι στα ύψη και πολλοί στις φοιτητουπόλεις  παρά τα χιλιόμετρα στο ψάξιμο ακόμα ψάχνουν…
 
*Το πελώριο ζήτημα θα λύσουν τα επιπλέον κρεβάτια στις φοιτητικές εστίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Αλλά, φυσικά, μετά από λίγα χρόνια…
 
*Ρωτήστε τους γονείς που πλήρωναν για τέσσερα και πέντε χρόνια ενοίκια!
 
*Τα πράγματα είναι για γέλια και για κλάματα με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές που δεν βρίσκουν σπίτι και συζητούν συγκατοίκηση ή μετακίνηση μοιράζοντας τα έξοδα της βενζίνης.
 
*Κι όμως! Κάποιοι νέοι εκπαιδευτικοί που τα βάζουν κάτω και διαπιστώνουν ότι δεν… βγαίνουν παραιτούνται. Και άντε πάλι στο περίμενε!
 
*Τα μνημόνια «πάγωσαν» και την οικοδομή και τα ακίνητα που διατίθενται είναι δυσεύρετα ή αν βρίσκονται είναι απλησίαστα!
 
*Η επιλογή προσωπικού γιατρού πριμοδοτεί τους ιδιώτες γιατρούς; Είναι έξω από την φιλοσοφία του ΕΣΥ.
 
*Ήλθαν 2,5 εκατομμύρια τουρίστες στα αεροδρόμια της Κρήτης και συνεχίζουν να έρχονται. Φθινοπώριασε κι όμως κυκλοφορούν στους δρόμους και στα σοκάκια. Μάλιστα, είναι τόσοι πολλοί που σε ορισμένα σημεία δεν βλέπεις ντόπιους…
 
*Ας μην δυσανασχετούν, λοιπόν, οι μονίμως του παράπονου για το ύψος των εσόδων! Προβλέπεται ότι θα συναντούν τουρίστες και τον Νοέμβριο…
 
*Οι καιρικές συνθήκες της Κρήτης, σίγουρα θα τους ευνοούν για παραμονή με την κρίση του ενεργειακού.
 
*Ανθίζει ο τουρισμός και εγκαταλείπεται ο πρωτογενής τομέας. Όλοι θα γίνουν επαγγελματίες και θα κάνουν υποκλίσεις στους ξένους για να έλθουν και πάλι του χρόνου!
 
*Κάποιοι έκαναν τα σπίτια τους καταλύματα και τα ενοικίαζαν με την βραδιά…
 
*Και αφού υπήρξε μεγάλη ζήτηση και περιορισμένη προσφορά το καλοκαίρι κάποιοι νοίκιαζαν και τις… ταράτσες των σπιτιών τους! 
 
*Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από τον βαρύτατο τραυματισμό και μετά από χρόνια τον θάνατο του, του ανθυπαστυνόμου Στάθη Λαζαρίδη στα Ζωνιανά. Και σε μια επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό σήμερα οι κάτοικοι τους πήραν κυνήγι με πέτρες, ξύλα και ύβρεις.
 
*Υπάρχουν ορισμένοι στην Κρήτη που δεν υποψιάζονται τους απατεώνες και όσα τους σερβίρουν. Τους πιστεύουν και σε δευτερόλεπτα αδειάζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους…
 
*Τελευταίο θύμα προχθές στο Ηράκλειο που του άρπαξαν σε κλάσματα δευτερολέπτου 9.500 ευρώ.
 
*Είναι μια πραγματικότητα όσα διαλαλούν οι αγρότες της Κρήτης: «Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία».
 
*Μπόρης: Βρε αφού είσαι Πα.Σο.Κ. γιατί φοβάσαι και δεν το λες;