Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Βρέχει" έργα στο δήμο Αγίου Βασιλείου

Έργα 1,5 εκ. ευρώ στο δήμο - Θα δημοπρατηθούν ως το τέλος του 2017

ταταράκης έργα δήμος αγίου βασιλείου δημοπράτηση

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο Δήμο Αγίου Βασιλείου αλλάζει την εικόνα της περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα προστατεύει και σέβεται το φυσικό  περιβάλλον.

Με μέθοδο και οργάνωση, με συγκεκριμένους και σταθερούς στόχους σταθερά προσανατολισμένους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, με επιμονή, αποφασιστικότητα και διεκδίκηση, Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να αντλήσει εθνικούς πόρους είτε από την Περιφέρεια Κρήτης είτε από την Κεντρική Κυβέρνηση.

Μέχρι τέλος του έτους θα δημοπρατηθούν έργα ύψους  1.587.000 ευρώ τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και είναι σε συνέχεια των έργων  7,9 εκ ευρώ τα οποία είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης την περασμένη άνοιξη στο πλαίσιο απολογισμού του Δημοτικού έργου .

Συγκεκριμένα τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν είναι:

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Αγίου Βασιλείου προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (400.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και 400.000 ευρώ από πόρους Δήμου)
  • Πνευματικό Κέντρο Σελλίων με την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων Πέτρου Κουφάκη και Στρατή Παπαδάκη προϋπολογισμού 332.000 ευρώ.
  • Ανάπλαση Τοπικής Κοινότητας Μελάμπων και ασφαλτοστρώσεις Δήμου Αγίου Βασιλείου προϋπολογισμού 160.000 ευρώ (100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και 60.000 ευρώ από πόρους Δήμου)
  • Ασφαλτοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις στην περιοχή Ακουμιανής Γιαλιάς προϋπολογισμού 145.000 ευρώ (70.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και 65.000 ευρώ από πόρους Δήμου)
  •  Ανάπλαση και φωτισμός Τοπικής Κοινότητας Σπηλίου προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (40.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και 30.000 ευρώ από πόρους Δήμου)
  • Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς Ακτούντα, Βάτο  και Άρδακτο προϋπολογισμού 65.000 ευρώ από πόρους Δήμου.
  • Επέκταση αρδευτικού δικτύου τμήματος Αγία Γαλήνη – Μέλαμπες προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (13.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και 12.000 ευρώ από πόρους Δήμου)

Παράλληλα εκτελούνται δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε ολόκληρο τον Δήμο και υπογράφονται καθημερινά νέες συμβάσεις έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Ο μακρύς κατάλογος των έργων και δράσεων της Δημοτικής Αρχής εμπλουτίζεται συνεχώς στα πλαίσια πάντα του Επιχειρησιακού Προγράμματος και του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου.

Με αφορμή τις ανωτέρω πιστώσεις αλλά και παλαιότερες, ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης έχει κατ ' επανάληψη εκφράσει τις ευχαριστίες του προς Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ Γιώργο Δέδε και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την αποτελεσματική και ταχεία ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Δήμου και την συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Επίσης ευχαριστεί τις οικογένειες Πέτρου Κουφάκη και Στρατή Παπαδάκη που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια αξιοποίησης των κληροδοτημάτων και της μεγάλης τους προσφορά στην τοπική κοινωνία των Σελλίων.