Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Β. Κικίλιας: Σπάμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών

Η υγειονομική νίκη διαφαίνεται στον ορίζοντα, είπε ο Υπουργός Υγείας

Αύριο φιλοδοξούμε να σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών, τόνισε o υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι χθες είχαμε ρεκόρ τεστ, με 75.182 δειγματοληψίες, αλλά και ρεκόρ εμβολιασμών, 59.969.

Σήμερα, όπως είπε, θα ξεπεράσουμε τις 57.000 εμβολιασμούς. “Συνολικά έχουν γίνει 1.983.180 εμβολιασμοί και αύριο φιλοδοξούμε να σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών” υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση στην οποία συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε αισιοδοξία ότι σύντομα, μέχρι τον Ιούνιο, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε ως την τελική υγειονομική νίκη,  σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει επάξια διπλή μάχη για τη θεραπεία των ασθενών με Covid-19 και για τους εμβολιασμούς.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, είπε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Ερωτηθείς σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, o κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση για υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση για την ασφάλεια των πολιτών και των εμβολίων και αναφέρθηκε στην επικείμενη έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις 19:00. Επισήμανε τη νέα ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ο οποίος σημείωσε ότι το όφελος του εμβολιασμού κατά της Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερο από τις όποιες παρενέργειες των εμβολίων. “Τα υπόλοιπα αφού ολοκληρωθεί η σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Υγείας και φυσικά ενημερωθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός” πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: ertnews.gr